Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.02.2024 00:17

Rezultatul acțiunilor Gărzii de Mediu Dâmbovița:


A A

Amenzi „cu carul” pentru tăieri ilegale de lemne

Amenzi „cu carul” pentru tăieri ilegale de lemne

Garda Forestieră Județeană (GFJ) Dâmbovița, împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerul Mediului și Pădurilor, au intensificat eforturile pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori și extinderea fondului forestier în județ și în alte zone ale țării.

Sub conducerea ing. Gheorghe Nicolae, șeful biroului Gărzii Forestiere Județene Dâmbovița, au fost desfășurate 12 acțiuni concentrându-se pe proveniența, circulația și comercializarea materialului lemnos, precum și pe supravegherea regimului spațiilor de depozitare și al instalațiilor de prelucrare a lemnului rotund. Aceste demersuri au dus la confiscarea a 235 metri cubi de material lemnos și aplicarea de contravenții în valoare totală de 50.000 lei.

Pe lângă acțiunile desfășurate în județul Dâmbovița, Garda Forestieră a răspuns și solicitărilor I.G.P.R., participând la patru operațiuni în alte regiuni ale țării, precum Suceava, Giurgiu, Vrancea și Brașov. Aici au fost aplicate contravenții în valoare de 53.000 lei și au fost confiscate 135 metri cubi de material lemnos, ca urmare a verificărilor pentru nerespectarea regimului silvic.

În paralel, eforturile pentru extinderea fondului forestier național au continuat în județul Dâmbovița, cu lucrări de reconstrucție ecologică începute în primăvara anului 2021. În comuna Șotânga, s-a constituit perimetrul de ameliorare Valea Popii, cu o suprafață totală de 32,6 hectare. Succesul inițial a fost de aproximativ 89%, după plantarea pe 22,69 hectare cu puieți forestieri din speciile salcâm, sălcioară și plop.

Într-o a doua etapă, lucrările de reconstrucție ecologică au continuat în comuna Șotânga și în comuna Vulcana-Pandele, pe o suprafață totală de 9,91 hectare și, respectiv, 59,98 hectare. Recepția finală a perimetrului de ameliorare Toculești din comuna Vulcana-Pandele a confirmat o reușită a plantației de peste 90%. Investiția inițială a fost de 1.027.558,66 lei pentru lucrări de execuție și 57.596 lei pentru proiectare, iar valoarea finală a lucrărilor executate a fost de 926.609,27 lei.

„Recepția finală a perimetrului de ameliorare Toculești din comuna Vulcana-Pandele a evidențiat o reușită a plantației de peste 90%. Investiția inițială a fost de 1.027.558,66 lei pentru lucrări de execuție și 57.596 lei pentru proiectare, iar valoarea finală a lucrărilor executate a fost de 926.609,27 lei”, a declarat șeful biroului Gărzii Forestiere Județene Dâmbovița, ing. Gheorghe Nicolae.

 

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European
Târgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate în unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dâmbovițeni se pregătesc de vacanță
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale