Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.04.2024 00:16

Organizată de Direcția Silvică Dâmbovița,


A A

Acțiune de împădurire în „Luna Plantării Arborilor”

Acțiune de împădurire în „Luna Plantării Arborilor”

Elevi de la Liceul „Ion Ghica" din Răcari, împreună cu jandarmi și angajați ai Gărzii de Mediu Dâmbovița, au participat activ vineri la o acțiune de plantare în cadrul Lunii Plantării Arborilor. Această acțiune a avut loc în zona Ocolului Silvic Răcari, unde, pe un teren anterior dedicat culturii grâului, s-a demarat un proiect ambițios de regenerare a naturii.

Terenul de 20 de hectare recent intrat în posesia Direcției Silvice Dâmbovița va deveni o pădure de stejar, cer și frasin. Cu mâinile în pământ și cu dorința de a contribui la îmbunătățirea mediului înconjurător, elevii, alături de forțele de ordine și specialiștii în protecția mediului, au plantat arbori cu grijă și determinare.

„De pe data de 15 martie, până pe 15 aprilie, are loc luna plantării arborilor. Alături de noi sunt elevi și cadre didactice, jandarmi și reprezentanți ai primăriilor din apropiere. Activitățile Direcției Silvice Dâmbovița se concentrează foarte mult pe acțiunile de regenerare a pădurilor, pentru că acest lucru contează foarte mult și este necesar pentru gospodărirea durabilă a pădurilor din județul Dâmbovița. Această activitate este urmărită și la nivel național, modul de gospodărire al puieților, modul de stabilire a amplasamentelor și, bineînțeles, suprafețele în care desfășurăm astfel de activități de regenerare”, a declarat Petre Marin, director al Direcției Silvice Dâmbovița.

„A devenit tradițională participarea Instituției Prefectului la astfel de acțiuni și mă bucur că am fost invitat. Conștientizăm că este nevoie pentru a recrea acest echilibru și pentru a recrea coabitarea omului în mediul înconjurător. Ceea ce mi se pare și mai important, inclusiv din perspectiva civică, este participarea efectivă a tineretului la aceste acțiuni de împădurire. În anii precedenți, de asemenea, reprezentanți ai școlilor erau prezenți, pentru că astfel de acțiuni reprezintă pentru ei nu doar o prezervare a vieții lor în viitor, ci și o lecție civică”, a transmis Adrian Chițescu, subprefect al județului Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European
Târgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate în unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dâmbovițeni se pregătesc de vacanță
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, în Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președinți ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale