Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.03.2023 00:16

Semnal tras de președintele Colegiului Medicilor Dmbovița, dr. Jean Popescu:


A A

„Romnia este al 3-lea productor de medici din Uniunea European”

„Romnia este al 3-lea productor de medici din Uniunea European”

*„Acolo se duc pentru c sunt respectați, pentru c au cu ce s-și fac treaba și câștig și mai mult... și îi primesc acolo cu brațele deschise”

 

Criza de medici din România, și implicit din județ, este pus de președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu pe seama faptului c foarte mulți doctori aleg în continuare s profeseze în țrile din Uniunea European deși la capitolul salarizare lucrurile s-au îndreptat mult, iar medicii au venituri cât de cât decente. Cei mai ușor de integrat în statele UE sunt medicii de Anestezie și terapie intensiv, care înc de la momentul absolvirii studiilor... sunt medici europeni. Aceștia, înainte s intre în concursul național de definitivat al specializrii, dau un concurs european. Doctorul Jean Popescu este ferm convins c acest lucru se va extinde în curând la toate specializrile.

,,România este al 3-lea «productor» de medici din Uniunea European. Este btlie la Medicin  pentru c facultțile noastre de medicin acum sunt acreditate și în Occident iar medicii noștri se duc și lucreaz acolo. Aș vrea s v spun c, de exemplu, rezidenții care termin Anestezie și terapie intensiv, înainte s intre în concursul național de definitivat al specializrii, ei dau un concurs european. Subiectele vin de la Bruxelles, lucrrile se corecteaz tot acolo și ei sunt deja medici europeni. Asta se întâmpl deocamdat numai la Anestezie și Terapie intensiv, dar probabil c se va extinde și la celelalte specialitți... Și acesta este un motiv pentru care medicii pleac mai ușor... în afar.  Problema cu salariile s-a cam rezolvat și la noi, veniturile medicilor sunt accesibile pentru contextul în care se afl România și în raport cu celelalte profesii, dar acolo se duc pentru c sunt respectați, pentru c au cu ce s-și  fac treaba și câștig și mai mult... și îi primesc acolo cu brațele deschise. Penuria de medici de familie în principal din asta este, pentru c țrile occidentale nu au medici de familie”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu în cadrul unei conferințe de pres.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Locuințele sociale și Spitalul Județean, n vizorul Consiliului Județean
Lumea ntre ciocniri de valuri (II)
Parada Copilului, eveniment de amploare la Trgoviște
Campania „Doneaz snge, salveaz o viaț!”
Msurile afirmative pentru elevi, discutate de Grupul Mixt de Lucru pentru Romi
Lumea ntre ciocniri de valuri (I)
Greva profesorilor, punct fierbinte n Colegiului Prefectural Dmbovița
Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic
Asistența social pentru vrstnici, n vizorul pensionarilor
Muzeul Național al Poliției Romne are nevoie de lucrri de conservarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale