Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.03.2023 00:17

Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra”, dâmbovițeanul Florin Istrate, semnalează:


A A

„Avem o legislație haotică, precum o roată pătrată”

„Avem o legislație haotică, precum o roată pătrată”

*Un număr mare de instituții se calcă pe picioare pentru a reglementa activitatea din sectorul caprine-ovine *„Avem niște legi cam haotice pe care le interpretăm și în loc să sprijinim niște sectoare, mai rău le încurcăm”

 

Crescătorii de oi și capre din județul Dâmbovița, la fel ca și cei de la nivel național, se confruntă cu probleme multe și variate generate în mod special de legislația haotică din țara noastră, pe care președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra”, dâmbovițeanul Florin Istrate a asemănat-o cu o... „roată pătrată”!

De asemenea, liderul de sindicat susține că zootehnia nu are cum să funcționeze normal și eficient atâta timp cât, precum copilul cu multe moașe, un număr mare de instituții se calcă pe picioare pentru a reglementa activitatea din sectorul caprine-ovine. Tot datorită legislației haotice, sectorul  ovine-caprine  a fost împiedicat să aibă acces la finanțarea europeană, mai susține sindicalistul Florin Istrate. 

,,Probleme foarte mari sunt în toate sectoarele ce țin de zootehnie, pentru că este un sector greu... Cei care lucrează în sector sunt niște oameni care muncesc din greu zi - lumină, sâmbătă-duminică, nu au zi, nu au noapte, nu au sărbătoare. Problema noastră cea mai mare este că avem o legislație haotică, precum o roată pătrată. Lucrurile trebuie să fie clare, precise și coerente. Noi avem mai multe instituții care reglementează activitatea aceasta a caprelor. Nu doar Ministerul Agriculturii este responsabil de buna funcționare  a sectorului de ovine și caprine, ca să le luăm la pachet. Avem Ministerul Mediului care este răspunzător, avem Ministerul Sănătății, avem ANSVSA care nu este minister dar este o agenție colaterală care reglementează și toate aceste reglementări sunt din bucăți (...). Mai e ceva de spus, cu privire la sectorul capre. Datorită legislației haotice, sectorul acesta de capre și oi a fost cam văduvit... de a avea acces la finanțare europeană. De ce? Fiindcă noi considerăm că gunoiul acesta de grajd, de la capre- oi și vaci e atât de nociv încât... este uraniu, ne omoară pe toți, lucru care teoretic nu este adevărat pentru că gunoiul de la animale este îngrășământ, el nu este deșeu. Dar, noi ne luăm după cum bate vântul și îl considerăm deșeu și considerăm că ne face foarte mult rău. Eu, teoretic, nu prea  sunt de acord cu acest lucru. Avem și niște legi cam haotice pe care le interpretăm și în loc să sprijinim niște sectoare, mai rău le încurcăm”, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra”, dâmbovițeanul Florin Istrate.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noapte Muzeelor 2024 în Dâmbovița
Pieri-vor românii? (II)
Investiții în infrastructura rutieră din Târgoviște
Cuplurile de „argint” și de „aur”, omagiate de Ziua Familiei
Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, la 100 de ani de existență
„Nu sunt focare active de pestă porcină africană în județ”
Protest spontan la APM Dambovita
„Elaborare PUZ - Lotizare teren pentru construirie locuințe”
Pieri-vor românii? (I)
La Cornățelu, Băleni și Dobra, investițiile prin PJDL sunt în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale