Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.03.2023 00:17

Președintele Federației Sindicatelor din Agricultur „Terra”, dmbovițeanul Florin Istrate, semnaleaz:


A A

„Avem o legislație haotic, precum o roat ptrat”

„Avem o legislație haotic, precum o roat ptrat”

*Un numr mare de instituții se calc pe picioare pentru a reglementa activitatea din sectorul caprine-ovine *„Avem niște legi cam haotice pe care le interpretm și în loc s sprijinim niște sectoare, mai ru le încurcm”

 

Cresctorii de oi și capre din județul Dâmbovița, la fel ca și cei de la nivel național, se confrunt cu probleme multe și variate generate în mod special de legislația haotic din țara noastr, pe care președintele Federației Sindicatelor din Agricultur „Terra”, dâmbovițeanul Florin Istrate a asemnat-o cu o... „roat ptrat”!

De asemenea, liderul de sindicat susține c zootehnia nu are cum s funcționeze normal și eficient atâta timp cât, precum copilul cu multe moașe, un numr mare de instituții se calc pe picioare pentru a reglementa activitatea din sectorul caprine-ovine. Tot datorit legislației haotice, sectorul  ovine-caprine  a fost împiedicat s aib acces la finanțarea european, mai susține sindicalistul Florin Istrate. 

,,Probleme foarte mari sunt în toate sectoarele ce țin de zootehnie, pentru c este un sector greu... Cei care lucreaz în sector sunt niște oameni care muncesc din greu zi - lumin, sâmbt-duminic, nu au zi, nu au noapte, nu au srbtoare. Problema noastr cea mai mare este c avem o legislație haotic, precum o roat ptrat. Lucrurile trebuie s fie clare, precise și coerente. Noi avem mai multe instituții care reglementeaz activitatea aceasta a caprelor. Nu doar Ministerul Agriculturii este responsabil de buna funcționare  a sectorului de ovine și caprine, ca s le lum la pachet. Avem Ministerul Mediului care este rspunztor, avem Ministerul Sntții, avem ANSVSA care nu este minister dar este o agenție colateral care reglementeaz și toate aceste reglementri sunt din bucți (...). Mai e ceva de spus, cu privire la sectorul capre. Datorit legislației haotice, sectorul acesta de capre și oi a fost cam vduvit... de a avea acces la finanțare european. De ce? Fiindc noi considerm c gunoiul acesta de grajd, de la capre- oi și vaci e atât de nociv încât... este uraniu, ne omoar pe toți, lucru care teoretic nu este adevrat pentru c gunoiul de la animale este îngrșmânt, el nu este deșeu. Dar, noi ne lum dup cum bate vântul și îl considerm deșeu și considerm c ne face foarte mult ru. Eu, teoretic, nu prea  sunt de acord cu acest lucru. Avem și niște legi cam haotice pe care le interpretm și în loc s sprijinim niște sectoare, mai ru le încurcm”, președintele Federației Sindicatelor din Agricultur „Terra”, dâmbovițeanul Florin Istrate.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Locuințele sociale și Spitalul Județean, n vizorul Consiliului Județean
Lumea ntre ciocniri de valuri (II)
Parada Copilului, eveniment de amploare la Trgoviște
Campania „Doneaz snge, salveaz o viaț!”
Msurile afirmative pentru elevi, discutate de Grupul Mixt de Lucru pentru Romi
Lumea ntre ciocniri de valuri (I)
Greva profesorilor, punct fierbinte n Colegiului Prefectural Dmbovița
Mitropolitul Nifon a premiat Corul Excelsior al Seminarului Teologic
Asistența social pentru vrstnici, n vizorul pensionarilor
Muzeul Național al Poliției Romne are nevoie de lucrri de conservarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale