Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.04.2024 00:16

Potrivit directorului Petre Marin


A A

Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului

Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului

* Deși sub pragul de 50% din suprafața păduroasă totală, eforturile Direcției Silvice Dâmbovița sunt concentrate pe gestionarea și regenerarea ecologică a acestor terenuri

Recent, directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Petre Marin, a prezentat datele referitoare la gestionarea terenurilor forestiere în județ, vorbind despre rolul activ în regenerarea pădurilor. Într-o declarație recentă, Petre Marin a subliniat că instituția pe care o conduce administrează o suprafață  de 53.478 hectare din totalul suprafeței împădurite a județului Dâmbovița, care se ridică la 118.000 de hectare. Această cifră reprezintă 45,56% din întreaga suprafață forestieră a județului.

Deși sub pragul de 50% din suprafața păduroasă totală, eforturile Direcției Silvice Dâmbovița sunt concentrate pe gestionarea și regenerarea ecologică a acestor terenuri. Pe lângă responsabilitatea pentru suprafețele deținute de stat, instituția mai administrează și suprafețe aparținând persoanelor fizice, juridice sau altor instituții, totalizând 17.086 hectare.

Axăm activitatea noastră pe regenerarea pădurilor, conștienți fiind de importanța conservării acestor ecosisteme vitale pentru mediu” , a transmis directorul Petre Marin.

Acesta a mai punctat faptul că există un angajament constant al Direcției Silvice Dâmbovița pentru gestionarea durabilă a resurselor forestiere și pentru promovarea unei exploatări responsabile a acestor terenuri, având în vedere rolul esențial al pădurilor în menținerea sănătății ecosistemelor, dar și a comunității.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ajutoare de urgență în valoare de 180.500 lei pentru 52 de familii
Semnale de recesiune
Depistat în trafic cu o viteză de 153 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h
Populația județului Dâmbovița, în declin
Dosar penal pentru șofer-pericol
Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale