Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.04.2024 00:16

Cuvântul care zidește


A A

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim

În Duminica a 6-a din Postul Mare creștinii din întreaga lume se adună pentru a comemora momentul când Mântuitorul a intrat triumfal în Ierusalim. Această sărbătoare, cunoscută și sub numele de Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim, este plină de semnificații spirituale profunde și învățăminte pentru credincioșii din fiecare colț al lumii, indiferent de confesiunea creștină a fiecăruia.
În momentul când Iisus a intrat în Ierusalim, mulțimile au fost cuprinse de o bucurie efervescentă. Oamenii Îl întâmpinau cu ramuri de finic și strigau „Osana Fiul lui David! Binecuvântat să fie Cel ce vine în Numele Domnului! Osana întru cei de sus! (Matei 21,9)”. Această imagine a Mântuitorului, călare pe un mânz de asină, înconjurat de oameni entuziasmați, este încărcată de simbolism și relevanță pentru creștini. .

În această sărbătoare, noi suntem chemați să reflectăm asupra a două aspecte fundamentale ale naturii lui Hristos: umanitatea și sfințenia Sa. Prin intrarea Sa în Ierusalim, El aduce împreună cele două dimensiuni ale existenței umane și divine. El este „Regele Păcii” și în același timp, „Fiul Omului” care suferă pentru omenire.

Astfel, în această Duminică a Floriilor, suntem chemați să ne întoarcem privirea către Mântuitorul nostru cu umilință și recunoștință. Să ne aducem înaintea Lui ramurile inimii noastre, simbolizând dorința noastră de a-L primi în inimile noastre și de a-L urma pe calea Sa. Să ne lăsăm inspirați de exemplul Său de smerenie și iubire necondiționată, și să ne străduim să trăim în conformitate cu învățăturile Sale, în Pace, Dragoste și Adevăr, iubind pe Dumnezeu și pe aproapele asemenea.
În concluzie, Duminica Întrării Domnului în Ierusalim ne amintește că în Hristos se împletesc sfântul și umanul, iar în urma Sa mergem către sfințenie prin smerenie și iubire. Să primim cu bucurie pe Mântuitorul nostru în inimile noastre și să trăim în lumina învățăturilor Sale, astfel încât să devenim mărturisitori ai Împărăției Sale de iubire și pace în lumea noastră tulbure. Amin.

 

Pr. Adrian Rada, Parohia Valea Voievozilor

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Culturi agricole distruse de grindină
353 de locuri de muncă la AJOFM Dâmbovița
DSVSA Dâmbovița, în „focul” luptei cu toxiinfecțiile alimentare
Omagiu adus eroilor neamului
Polițiștii, în dialog cu copiii
Campania „Donează sânge, salvează o viață!”
ISU Dâmbovița, victorie la Competiția națională de descarcerare și prim ajutor
Poliția, pe urmele unei escrocherii cu fonduri europene
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
Daruri Centrului pentru Copii cu Autism și Sindrom Down „Sf. Maria”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)

De bună seamă că nu trebuia ca cineva să se îndoiască vreo clipă în privința victoriei Coaliției social-liberale. De bine, de rău, a asigurat o stabilitate economică și a vieții sociale, chiar dacă, nu o dată, a mai dat-o și-n bară, stârnind nemulțumiri în societatea românească. Dar, hai s-o spunem pe-aia dreaptă: românii, prin natura lor, sunt veșnic nemulțumiți.

Poate că e bine, poate că e... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale