Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.04.2024 00:13

La Moreni,


A A

Atelier antidrog pentru asistenții sociali

Atelier antidrog pentru asistenții sociali

În data de 9 aprilie 2024, în sala de festivități a Primăriei Municipiului Moreni s-a desfășurat workshop-ul „Intervenția asistentului social în abordarea beneficiarului consumator/dependent de alcool și droguri ilegale - networking interinstituțional”, eveniment organizat de Structura Teritorială Dâmbovița a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Serviciul de Probatiune Dâmbovița și Penitenciarul Margineni.

La această activitate au participat asistenți sociali de la primăriile din Municipiul Moreni și localitățile limitrofe, precum și alți asistenți sociali, persoane cu atribuții în asistență socială și specialiști din domeniu. Workshop-ul a fost susținut de Comisar șef de poliție Nicoleta Bobe, asistent social, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița; Larisa Cîrstea, asistent social, Șef serviciu Serviciul de Probatiune Dâmbovița; Corina Mocănescu, asistent social principal Spitalul Județean de Urgență Târgoviște - Unitatea de Primiri Urgențe și de Georgiana Neagu, asistent social, Inspector Principal de Poliție Penitenciară, Penitenciarul Mărgineni.

Evenimentul de formare profesională creditat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România are ca scop formarea profesioniștilor din serviciile de asistență socială în intervenția în cazurile de consum de alcool/ droguri, pornind de la etapa de prevenire, depistare precoce, până la referirea către instituțiile specializate din județ și din țară, plecând de la ideea că intervenția directă în comunitate antrenează activarea tuturor resurselor în depășirea crizelor care conduc la consum, limitând acest fenomen.

Întâlnirea de lucru a fost un prilej de împărtășire a provocărilor profesionale, participanții subliniind nevoia de interconectare și apartenență la rețeaua profesională. Ateliere similare vor avea loc în perioada următoare și în celelalte zone ale județului, pentru a facilita accesul la acestea tuturor specialiștilor din domeniu.

 

 

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ajutoare de urgență în valoare de 180.500 lei pentru 52 de familii
Semnale de recesiune
Depistat în trafic cu o viteză de 153 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h
Populația județului Dâmbovița, în declin
Dosar penal pentru șofer-pericol
Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale