Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.10.2021 00:16

La Târgoviște, în plină pandemie de coronavirus,


A A

Fond suplimentat la CARP Omenia pentru ajutoarele de deces

Fond suplimentat la CARP Omenia pentru ajutoarele de deces

*„La șase luni am avut  625 de persoane decedate.  Doamne ferește să ajungem la sfârșit de an și să se dubleze numărul. Să sperăm că nu se va întâmpla acest lucru”

 

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Omenia Târgoviște a pierdut și în acest an un număr important de membri! 625 de persoane au decedat în primele 6 luni din acest an, pe fondul pandemiei de coronavirus. Din cauza acestui fenomen, care a debutat anul trecut, odată cu pandemia, instituția a fost nevoită să suplimenteze și fondul alocat ajutoarelor de deces, pentru că planificarea făcută înainte nu mai corespunde cu realitatea.

„Avem depășire și la ajutoarele de deces”      

,,Am o situație la 6 luni pe care am discutat-o și în Consiliu. Ne-au murit foarte mulți membrii de-ai noștri, în 6 luni ne-au murit 625 de persoane, s-au înscris 941 și s-au retras 201. Deci, dacă adunăm cu ce am exclus noi, avem mai puțini decât s-au înscris, ca numărat de membrii. Avem 25.540 membrii, dar vorbim ca și mișcare a lor. Noi de regulă ajungeam la sfârșit de an să fie 750-780 de decedați, doi ani la rând am avut chiar același număr de decedați, dar anul acesta și anul trecut, din cauza pandemiei, am avut foarte mulți, iar acum la șase luni am avut  625 de persoane decedate.  Doamne ferește să ajungem la sfârșit de an și să se dubleze numărul. Să sperăm că nu se va întâmpla acest lucru...

Avem depășire și la ajutoarele de deces, dar nu se pune problema, prevedem o sumă, avem un fond de rezervă, deci nu se pune problema să nu avem să plătim oamenilor ajutoarele. Deja, la 6 luni, avem o depășire de 14.600 lei. Ajutorul de deces este în funcție de vechime și pornește de la 6 luni până la 30 de ani, iar la ce depășește 30 de ani se calculează încă 40 de lei la fiecare an, iar la 45 de ani se calculează 60 de lei la fiecare an depășit... Problema este că ne-au murit foarte mulți pensionari tineri, oamenii de 60 de ani”, a declarat Elena Chițu, președintele CAR OMENIA Târgoviște.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Producția de oțel se lasă așteptată
"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale