Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
11.05.2022 00:16
Președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, semnalează:
Majorarea salariului minim... la alegere!

*„Dacă salariul minim se va stabili, prin hotărâre de guvern, la o valoare mai mare, se va aplica fără probleme, dacă nu... nu se va aplica” *„Deocamdată, ca să ajungem la nivelul Uniunii Europene trebuie să ne ducem noi în UE să muncim acolo, cam ăsta este adevărul. Ca să-ți fie mai bine trebuie să te duci acolo”
Interviu cu președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu
Rep.: Se vorbește despre o nouă majorare a salariului minim, dar la alegere! Guvernanții vor să lase la latitudinea angajatorului această creștere cu 200 de lei a salariului minim, sumă care va fi scutită de la plata impozitului, și care ar urma să se aplice de la 1 iunie 2022. Dumneavoastră, ca lider de sindicat, cum comentați acest lucru?
- Și acum e tot la alegere, angajatorul poate să-ți dea 2550 lei sau 25000 de lei, este tot la alegere... Dacă nu se dă o normă imperativă care să oblige angajatorul, atunci înseamnă zero, haideți să fim serioși! Cine îi oprește să dea mai mult la salariu? Dacă salariul minim se va stabili, prin hotărâre de guvern, la o valoare mai mare, se va aplica fără probleme, dacă nu... nu se va aplica. Este necesar să se majoreze cu cel puțin 200 de lei, dar nu să fie la latitudinea angajatorului, dacă se poate!!! Să fie imperativ, adică sub 2750 lei să nu fie salariu în Româmia, ar mai fi ceva, ar mai acoperi din creșterea aceasta a prețurilor.
Rep.: O mare problemă este și impozitarea pe salarii care este foarte mare la noi?
- Avem cea mai mare impozitare pe salarii din Europa sau una dintre cele mai mari... Aproape jumătate dintr-un salariu brut se duce înapoi la stat sub formă de taxe și impozite.
Rep.: Când vom ajunge și noi la nivelul celor din Uniunea Europeană cu adevărat?
- Vom ajunge, dar este vorba de un decalaj de timp. Când vom ajunge noi la nivelul acela, ei vor fi cu încă 40 de ani înaintea noastră. La noi mor sistemele de pensii, sistemele de sănătate pentru că aproape 5 milioane de cetățeni nu mai contribuie în România. A început să se vorbească de asta de la o vreme, dar este un lucru foarte grav. Vor colapsa toate sistemele de asigurări de sănătate, pentru că 5 milioane de oameni înseamnă foarte mult, înseamnă enorm, înseamnă o țară mică, ba chiar medie. Noi, din 23 de milioane câți eram odată, vom vedem acum la recensământ câți mai suntem... și câți mai suntem prin țară.
Rep.: Clasa politică ce ar trebui să facă?
- Clasa politică dacă ar înțelege măcar cum funcționează un stat și dacă ar înțelege ce pârghii pot să folosească dânșii pentru a face statul să meargă mai bine... Ar putea să facă mult, dar pentru asta ne-ar trebui o altă clasă politică, alți oameni... Numai că oamenii de calitate nu se bagă în politică, oamenii serioși fug de politică.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Greva de la QUADRA merge înainte!Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Electrica a cerut falimentul COS Târgoviște
Fond suplimentat la CARP Omenia pentru ajutoarele de deces
Editorial
Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Și mulți au constatat această realitate și cu prilejul recentelor „Zile ale județului Dâmbovița”, zile în care am străbătut acest meleag de țară prin mai multe zări ale sale, prilej de a vedea la fața locului cum de la Potlogiul brâncovenesc și Găeștiul lui Gheorghe Zamfir, și „orașul aurului negru” Moreni, și Pucioasa, care păstrează încă amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
