Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.10.2021 00:20

Editorial


A A

Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (I)

Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (I)

Sunt convins că atât actuala „putere de guvernământ”, cât și adevăratul său șef, președintele republicii, Klaus Werner Iohannis, sunt pe dinafara realității românești, care din dramatică devine tragică. Țara fierbe, deci: Românii se ridică pe zi ce trece, se radicalizează, furia clocootește împotriva președintelui Iohannis și a „guvernului său” care, de bine ce a trecut congresul-festival PNL, a impus cu celeritate măsuri draconice de restricționare a drepturilor și libertăților democratice.

Pe bune se poate spune că prin măsurile impuse, guvernul Iohannisto – Cîțist „manipulează” națiunea împotriva-i. Și să mai spunem că congresul – festival iohannist ținut ilegal, sfidându-i pe românii ieșiți în stradă cu destrăbălarea aia culinară cu mici, friptane și bere, a pus gaz pe foc? Așa s-a întâmplat, desigur. Și iată că a răsunat din nou, după treizeci de ani, strigătul îndemn „Azi în Timișoara, maine-n toată țară”.

Se vede treaba că, la români,  „clasa politică” și guvernanții, și chiriașii de la Palatul Cotroceni, nu învață nimic din „lecția istoriei”, își văd d-alde lor, se cred intangibili și eterni? Of, of, boală străveche care continuă să infecteze starea națiunii! Dar și românii au partea lor de vină, că se lasă cu ușurință păcăliți și, când își iau seama, deja le-a ajuns cuțitul la os.

Dacă în urmă cu 32 de ani, pe bună dreptate revoltați – dar și manevrați pe fondul revoltei de cei care doreau sclavizarea României, exact ceea ce deja s-a produs -, românii și-au dorit „o țară ca afară”, neștiind ei cu adevărat ce este acel „ca afară”, visând să aibă o viață mai bună, ba, dacă s-ar putea, să curgă laptele și mierea în toate casele și familiile, uite că s-au ales cu visul, în afară de câțiva smecheri și derbedei politici, și „băieți deștepți” care și-au tras averi  nesimțite furând chiar din „banul public”, de fapt, al contribuabililor amăreșteni. 

(va urma)

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Încrederea într-un Guvern (II)
Încrederea într-un Guvern (I)
Un moment de răscruce politică
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (II)
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (I)
O trăim și pe-asta: bulgarii ne aprind becurile (!?)
Taxa pe lux...
Al cincilea val letal...
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Acum ori niciodată…
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale