04.10.2021 00:20

Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (I)

Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (I)
Galerie foto

Sunt convins că atât actuala „putere de guvernământ”, cât și adevăratul său șef, președintele republicii, Klaus Werner Iohannis, sunt pe dinafara realității românești, care din dramatică devine tragică. Țara fierbe, deci: Românii se ridică pe zi ce trece, se radicalizează, furia clocootește împotriva președintelui Iohannis și a „guvernului său” care, de bine ce a trecut congresul-festival PNL, a impus cu celeritate măsuri draconice de restricționare a drepturilor și libertăților democratice.

Pe bune se poate spune că prin măsurile impuse, guvernul Iohannisto – Cîțist „manipulează” națiunea împotriva-i. Și să mai spunem că congresul – festival iohannist ținut ilegal, sfidându-i pe românii ieșiți în stradă cu destrăbălarea aia culinară cu mici, friptane și bere, a pus gaz pe foc? Așa s-a întâmplat, desigur. Și iată că a răsunat din nou, după treizeci de ani, strigătul îndemn „Azi în Timișoara, maine-n toată țară”.

Se vede treaba că, la români,  „clasa politică” și guvernanții, și chiriașii de la Palatul Cotroceni, nu învață nimic din „lecția istoriei”, își văd d-alde lor, se cred intangibili și eterni? Of, of, boală străveche care continuă să infecteze starea națiunii! Dar și românii au partea lor de vină, că se lasă cu ușurință păcăliți și, când își iau seama, deja le-a ajuns cuțitul la os.

Dacă în urmă cu 32 de ani, pe bună dreptate revoltați – dar și manevrați pe fondul revoltei de cei care doreau sclavizarea României, exact ceea ce deja s-a produs -, românii și-au dorit „o țară ca afară”, neștiind ei cu adevărat ce este acel „ca afară”, visând să aibă o viață mai bună, ba, dacă s-ar putea, să curgă laptele și mierea în toate casele și familiile, uite că s-au ales cu visul, în afară de câțiva smecheri și derbedei politici, și „băieți deștepți” care și-au tras averi  nesimțite furând chiar din „banul public”, de fapt, al contribuabililor amăreșteni. 

(va urma)

George Coandă