Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.11.2021 00:12

În Arhiepiscopia Târgoviștei, pentru a doua jumătate a anului, au avut loc…


A A

Conferințele pastoral-misionare clericale

Conferințele pastoral-misionare clericale

*Conferințele au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu tema „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor 

 

În Arhiepiscopia Târgoviștei s-au desfășurat, în zilele de 22 și 23 noiembrie 2021online, pe platforma de comunicare ZOOM, conferințele pastoral-misionare clericale din a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

În ziua de luni, 22 noiembrie 2021, au participat preoții din cadrul protoieriilor Târgoviște Sud și Pucioasa, iar, a doua zi, au participat clericii din cadrul protoieriilor Târgoviște Nord, Titu și Găești. Conferințele au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la ele luând parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a aprofundat importanța misionară, liturgică și culturală a cimitirelor, ca spații sacre ale Bisericii, ce manifestă credința noastră în Înviere, precum și cinstea și respectul datorat celor adormiți. Înaltul Ierarh a arătat că necesara grija față de buna organizare a cimitirelor mărturisește despre efervescența credinței noastre, dar și despre legătura pe care o avem cu înaintașii noștri.

În încheiere, au fost transmise diverse comunicări din partea Centrului Eparhial, fiind discutate probleme administrative concrete pe care le întâmpină preoții la parohii.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Noi numiri în administrația eparhială
Secretarul de stat Sorin Ion explică întârzierea testelor anti-COVID-19 în școli
Școala Gimnazială nr. 13 „Matei Basarab”, foarte aproape de redeschidere
,,Un singur bilet, 16 muzee și toată istoria județului nostru’’
Conferințele administrative lunare cu tema „Misiunea Bisericii în mediul online”
Ziua Unirii la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
Mai multe balastiere în județul Dâmbovița
Eveniment educațional dedicat Unirii Principatelor
Grădinița din Sagricom, aproape de finalizare
De Ziua Unirii, expoziție la Muzeul de Istorie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crima de depopulare a României de români...

...continuă cu o halucinantă frenezie. Și, din păcate, suntem martorii muți, noi, românii, a unei Apocalipse românești. A avut dreptate, cândva, poeta Ana Blandiana: suntem un popor vegetal. Dar chiar n-aș vrea să dau o sentință, apropo de această stare de a fi, apropo de propria soartă, precum Petre Țuțea. Pentru că, atunci, ar însemna să ne pierdem orice speranță de a ne salva și a dăinui pe... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale