24.11.2021 00:12

Conferințele pastoral-misionare clericale

Conferințele pastoral-misionare clericale
Galerie foto

*Conferințele au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu tema „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor 

 

În Arhiepiscopia Târgoviștei s-au desfășurat, în zilele de 22 și 23 noiembrie 2021online, pe platforma de comunicare ZOOM, conferințele pastoral-misionare clericale din a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

În ziua de luni, 22 noiembrie 2021, au participat preoții din cadrul protoieriilor Târgoviște Sud și Pucioasa, iar, a doua zi, au participat clericii din cadrul protoieriilor Târgoviște Nord, Titu și Găești. Conferințele au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la ele luând parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a aprofundat importanța misionară, liturgică și culturală a cimitirelor, ca spații sacre ale Bisericii, ce manifestă credința noastră în Înviere, precum și cinstea și respectul datorat celor adormiți. Înaltul Ierarh a arătat că necesara grija față de buna organizare a cimitirelor mărturisește despre efervescența credinței noastre, dar și despre legătura pe care o avem cu înaintașii noștri.

În încheiere, au fost transmise diverse comunicări din partea Centrului Eparhial, fiind discutate probleme administrative concrete pe care le întâmpină preoții la parohii.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei