Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.04.2024 00:14

Sub îndrumarea profesoarei Daniela Rotari


A A

Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște

Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște

La Târgoviște, talentele județului Dâmbovița își continuă ascensiunea în universul baletului, sub îndrumarea profesorului coregraf Daniela Rotari. Două dintre elevele sale, Mihai Sandra Elena și Visenica Ștefania, s-au calificat pentru competiția Dance Star Masters din Croația, Porec, la secțiunea balet clasic. Calificările au avut loc la București, unde cele două eleve au obținut punctajul necesar pentru a participa în finala din Croația.

În plus, la „Marele Premiu de Coregrafie 2024”, elevii au strălucit cu coregrafii remarcabile. Coregrafia „Anotimpurile lui Vivaldi” a obținut locul 1, în timp ce coregrafiile „Iarna – Vivaldi”, „Copilării furate”, „Irish Princess”, „Polichinelles”, „Valsul Ghirlandelor”, și coregrafia „Spring Voices” au ocupat locurile 2 și 3.

La competiția ART Music&Dance Festival, balerinele târgoviștence au impresionat cu 31 de coregrafii, obținând premii de 1 și 2, cu coregrafia „Copilării Furate” , clasându-se pe locul 1. Mai mult, copiii au primit premii speciale, inclusiv burse de studii și reduceri pentru evenimente internaționale de dans.

În afara competițiilor, primăvara a adus și alte evenimente culturale pentru școala de balet, inclusiv „Reverență pentru mama”, un eveniment dedicat relației mamă-fiică. Elevii au avut ocazia să viziteze și Opera Comică din București și Teatrul Odeon, unde au asistat la spectacole educative.

Profesorul coregraf Daniela Rotari, originară din Republica Moldova și absolventă a UNATC „I.L.CARAGIALE” din București, este directorul Școlii Daniela Rotari Ballet Dance Studio și colaborator al Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu” din Târgoviște, Secția Coregrafie.

În acest weekend, în perioada 19-21 aprilie 2024, are loc cea de a XI-a ediție a Concursului internațional de Dans - Lebăda de Cristal, la Palatul Național al Copiilor din București. Un eveniment important în care elevii Școlii de Balet din Târgoviște vor concura pentru noi premii și recunoaștere internațională.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Examen de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”
Metodologia de înscriere în clasa a IX-a pentru elevii premianți
Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale