Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.03.2014 07:17

Ieri, a fost marcată și la Târgoviște


A A

Ziua Poliției Române cu 120 avansări în grad

Ziua Poliției Române cu 120 avansări în grad
Polițiștii avansați în grad au fost felicitați de comisarul șef de poliție Danil Zepiși

❚ Dintre acestea, zece au fost avansări înainte de termen ❚ La ședința festivă dedicată acestei zile au fost invitați de onoare ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, prefectul județului – Victor Sanda, președintele CJD – Adrian Țuțuianu, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, Aurel Vlădulescu, azi chestor șef în cadrul MAI ❚ Manifestările au debutat cu o expoziție inedită organizată la Muzeul Poliției din Târgoviște, unic în țară ❚ La ședința festivă, s-au acordat diplome de excelență personalităților dâmbovițene și colaboratorilor Inspectoratului de Poliție Dâmbovița

 

VIRGIL VOINESCU


 

Expoziția „Tradiție și educație în MAI”

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Poliției, Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a organizat o serie de manifestări. Astfel, în colaborare cu Biblioteca Județeană Dâmbovița, a vernisat ieri, la Muzeul Poliției, expoziția temporară „Tradiție și educație în Ministerul Afacerilor Interne”. Expoziția, considerată cel mai important eveniment muzeografic, a fost vizitată de zeci de liceeni târgovișteni, cărora li s-au alăturat elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „V. Lascăr” din Câmpina, cadre didactice și cadre din poliție, oameni de cultură.

 

Documentele expuse în șase săli, documente în cea mai mare parte inedite, au fost selectate din colecțiile Arhivelor Naționale Dâmbovița și ale Bibliotecii Județene și reflectă activitatea polițienească de-a lungul timpului. Expoziția a mai permis vizitatorilor să obțină informații privind modalitățile și condițiile în care se pregătesc astăzi viitorii lucrători de poliție, fiind deschisă până la sfârșitul lunii aprilie. Ședință festivă la Târgoviște Tot cu prilejul Zilei Poliției, a avut loc și o ședință festivă, organizată la Centrul Internațional de conferințe al Universității „Valahia”.

 

Au fost avansate în gradul următor 120 cadre, din care patru ofițeri și șase agenți de poliție avansați înainte de termen, după cum a menționat comisarul șef de poliție Danil Zepiși, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița. Invitați de onoare ai evenimentului au fost: ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, prefectul județului – Victor Sanda, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, chestor șef de poliție Aurel Vlădulescu, din partea MAI, fost șef al IJP Dâmbovița, alături de alți invitați reprezentanți ai autorităților locale și județene, șefi de instituții din MAI, MApN, rezerviști și polițiști.

 

În deschiderea ședinței s-a intonat Imnul Național, după care au fost transmise mesajele ministrului Afacerilor Interne și viceprim-ministru pentru Securitate - Gabriel Oprea, al chestorului general al Poliției Române - Petre Tobă și cel al conducerii IJP Dâmbovița. Acestea au reliefat transformările care s-au produs în poliție și direcțiile de acțiune din cadrul acestei structuri de ordine publică.

 

Avansări în grad pentru 120 de polițiști din județ

Cei zece polițiști avansați înainte de termen sunt ofițerii Oprea Eduard Vasile (comisar șef de poliție), Pârvu Ionuț Denis (comisar de poliție), Bălan Florea (subcomisar de poliție), Mădălin Veneticu (subcomisar de poliție), dar și agenții de poliție Apostu Mihai, Bobeică Marian și Tudor Marian avansați la gradul de agent șef principal de poliție. La gradul de agent șef adjunct de poliție au fost avansați Manolache Ciprian, Stănescu Andrei Corneliu, Vârlan Alexandru Laurențiu.

 

Pe lângă acești 10 polițiști, au fost avansați la gradul următor 25 de ofițeri și 85 agenți de poliție. Totodată, conducerea IJP Dâmbovița a acordat diplome de excelență unor personalități dâmbovițene, dintre care amintim pe ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, președintele CJD, prefectul județului, chestorul de poliție Aurel Vlădulescu. Au mai primit diplome jurnali ști din presa dâmbovițeană, între care și cei de la „Jurnal de Dâmbovița”, și șefi de poliție din orașele județului. Ședința festivă s-a încheiat cu acordarea de diplome și cupe pentru activitățile sportive.

 

ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei:

„Din toată inima vă felicit”

ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, s-a adresat celor prezenți, pornind de la explicarea elementelor de tradiție și de origine ale poliției, precizând:

„În primul rând poliția trebuie să asigure pacea și liniștea în societate. Ceea ce vreau să subliniez este problema prevenției. Trebuie lucrat în profunzime la educația, la a schimba mintea și inima. De aceea fenomenul prevenției trebuie să fie în atenția tuturor instituțiilor care au grijă să-i formeze mai ales pe copii și pe tineri și, de ce nu, pe adulți”.

Înalt Prea Sfinția Sa a făcut apel la colaborare între toate instituțiile cu rol mai mult sau mai puțin educativ, încheind:

„Este o zi de sărbătoare pentru Poliția Română. Din toată inima vă felicit pe toți care ați fost înaintați în grad și îmi exprim speranța că toate instituțiile din județul Dâmbovița vor colabora pentru ca noi să avem o viață liniștită, plină de soliditate morală și socială”.


Președintele CJD: „Cetățeanul trebuie să se simtă respectat și prețuit”

În alocuțiunea rostită la această întâlnire, Adrian Țuțuianu, președintele CJD, a dat asigurări că forul administrativ va sprijini „tot ceea ce este în interesul asigurării condițiilor normale de lucru” ale polițiștilor. Adrian Țuțuianu a mai precizat:

„Încerc să sprijin Sindicatul polițiștilor în rezolvarea unor probleme care țin de drepturi. (...) Avem cu toții datoria să încercăm să contribuim la un climat de stabilitate, de ordine și liniște publică în care cetățeanul să se simtă respectat și prețuit”.

 

Chestorul șef Aurel Vlădulescu așteaptă propunerile polițiștilor dâmbovițeni

pentru Strategia Națională de Ordine Publică

Chestorul șef Aurel Vlădulescu, fostul șef al Poliției Dâmbovița, acum în structurile Ministerului Afacerilor Interne, a precizat în fața foștilor colegi că în maximum o lună va trebui finalizată Strategia Națională de Ordine Publică.

„Ne aflăm într-o fază destul de avansată, ținând cont și de obiectivele europene și de celelalte probleme din cadrul național”.

Aurel Vlădulescu a menționat că pentru acest document este nevoie și de puncte de vedere din rândul colectivului de polițiști târgovișteni. Programul dedicat Zilei Poliției Române a mai cuprins la Târgoviște premierea unui număr de 24 de elevi din clasa a II-a de la Școala „Radu cel Mare” – câștigători ai concursului pe teme rutiere, și un tur ciclist organizat în cadrul campaniei „Alege viața” sub sloganul „Biciclist responsabil”.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale