Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.07.2022 00:17

La Ambulanța Dâmbovița,


A A

Valul de caniculă aruncă în aer numărul urgențelor medicale

Valul de caniculă aruncă în aer numărul urgențelor medicale

*Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, în ultimele șapte zile au fost înregistrate zilnic peste 200 de solicitări

 

Sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie au adus vreme caniculară, înregistrându-se temperaturi de până la 38 de grade Celsius în județul Dâmbovița. Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, în ultima săptămână, numărul urgențelor a crescut cu aproape 10%. Dacă până la sfârșitul lunii trecute era depășit foarte rar pragul de 200 de cazuri de urgențe în 24 de ore, iată că în ultimele șapte zile au fost înregistrate zilnic peste 200 de solicitări.

De exemplu, în perioada zilelor în care majoritatea zonelor din România erau sub cod Portocaliu,  au fost sesizate: pe 29 iunie – 220 de urgențe, pe 30 iunie – 211, pe 1 iulie – 256. Au existat și situații în care oamenii au leșinat pe stradă din cauza temperaturilor ridicate. Recordul a fost înregistrat pe 1 iulie 2022, când nu mai puțin de nouă (9) oameni au avut nevoie de intervenții medicale după ce li s-a făcut rău pe stradă.  De asemenea, și în ultimele zile, numărul solicitărilor continuă să fie la un nivel ridicat. Managerul de la SAJ Dâmbovița a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

„Acestea au fost zilele în care am fost sub cod Portocaliu de caniculă, 29 și 30 iunie, și 1 iulie. Atunci am avut multe urgențe: pe 29 iunie – 220 de urgențe, pe 30 iunie – 211, pe 1 iulie – 256. Deci iată, cu ce am avut și în ultimele zile, putem spune că este înregistrată o creștere a numărului de urgențe cu 10% față de ce avem în urmă cu o săptămână.  Pe 1 iulie au fost 9 cazuri de oameni care au leșinat pe stradă din cauza caniculei. În restul zilelor au fost cinci-șase asemenea situații. În general, numărul urgențelor nu depășea pragul de 200, dar acum se pare că ajungem și la 240-260…Prin urmare, numărul urgențelor continuă să crească în această perioadă, deci trebuie să rămânem pe baricade”, a transmis managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Pasajul rutier de la PAVCOM, aproape de finalizare
Cui îi aparține România?
119.000 lei, sprijin din partea Bisericii
Peste 18.000 de persoane testate și 452 de pacienți depistați pozitiv la hepatită B sau C în județul Dâmbovița
Planul de acțiune în domeniul drogurilor, în dezbatere
Transformare radicală a fostelor puncte termice
Oare românii și-au pierdut mințile?
Sfințirea fântânii seculare de la Voinești
A scăzut numărul prezentărilor la testarea Covid-19
"Cel mai mic număr de absolvenți înscriși la Bacalaureatul de toamnă din ultimii 18 ani"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cui îi aparține România?

George Coandă


Vreți un răspuns pe bune? Iată-l: în nici un caz ăstora care sunt români. De-a lungul atâtor ani de când tot dau cu subsemnatul pe editoriale, am mai spus câte ceva pe această temă, dar, de data asta, întrebarea am pus-o oablă pentru că, așa cum arată România, simțeam o amarnică nevoie s-o spun.

Vedeți, după zavera aia din... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale