Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.12.2014 00:25

FOTO :: Ieri, la Târgoviște, ceremonial militar-religios la…


A A

Un sfert de secol de la Revoluția Română

Un sfert de secol de la Revoluția Română
Oraș-martir, Târgoviștea a închis triunghiul Revoluției din 1989, pornit la Timișoara și continuat la București

❚ Luptători în acel decembrie însângerat, oficialități locale și județene, militari și reprezentanți ai instituțiilor MAI s-au strâns ieri în Piața Mihai Viteazul, la Monumentul Eroilor Revoluției, pentru a omagia eroii și evenimentele tragice de acum 25 de ani ❚ „Târgoviștea nu putea sta deoparte și a vibrat odată cu țara”, a declarat Ion Badea, președintele ALD ’89 Dâmbovița, amintind că în acele zile de foc nimeni și nimic nu mai putea opri dorința de libertate, iar pentru asta orașul a avut tributul său: 48 de morți și 47 de răniți ❚ După oficierea slujbei de pomenire a celor care s-au jertfit în decembrie 1989 și desfășurarea ceremonialului militar, revoluționarilor dâmbovițeni le-au fost înmânate diplome și medalii jubiliare

 

PETRE DRĂGUȚOIU,

CORVIN DUMITRICĂ


Ieri, la 25 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, în Piața Mihai Viteazul din Târgoviște, au fost comemorați eroii Revoluției Române. Manifestările au avut loc în fața Monumentului Eroilor, ridicat în amintirea celor căzuți pe baricadele luptei pentru libertate și democrație.

 

Comemorarea Eroilor dâmbovițeni

Subprefectul Antonel Jîjîie a primit salutul Gărzii de Onoare (comandant cpt. Andrei Voinea). La manifestările comemorative au participat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, primarul interimar al Târgoviștei, Ciprian Prisăcaru, oficialități locale și județene, comandanții Inspectoratelor Județene de Poliție, pentru Situații de Urgență și de Jandarmi.

 

După intonarea Imnului de Stat, a fost invitat să ia cuvântul Ion Badea, președintele Asociației Luptătorilor din Decembrie (ALD) ’89 Dâmbovița, care a amintit momentele importante ale desfășurării evenimentelor din decembrie 1989:

„Eroii pe care-i comemorăm, alături de mulți care sunt în această piață astăzi, au ieșit în acel decembrie însângerat pentru a pune umărul, alături de întreaga țară, la înlăturarea dictaturii și a comunismului. Ei, eroii martiri, a trebuit să se jertfească pentru noi, să urce la tronul Domnului și, de acolo de Sus, să ne ajute prin rugile lor să ducem țara spre normalitatea mult dorită. Târgoviștea nu putea sta deoparte și a vibrat odată cu țara. Așa a fost să fie, să-și găsească cumplitul, dar meritatul sfârșit, în aceste locuri brăzdate de istorie, cuplul dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu”.

Tributul județului nostru în Revoluția Română a însemnat 48 de morți și 47 de răniți. După oficierea slujbei religioase de pomenire a celor care s-au jertfit în acele zile de foc, s-a păstrat un moment de reculegere și, pe acordurile Imnului Eroilor, s-au depus coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Revoluției.

 

Diplome și Medalii jubiliare pentru luptătorii revoluționari

A urmat defilarea reprezentanților unităților militare din cadrul Garnizoanei Târgoviște și ale Ministerului de Interne. La 25 de ani de la Revoluția Română, luptătorii dâmbovițeni au fost invitați în Sala Mare a Consiliului Județean Dâmbovița, unde, în cadru solemn, președintele Adrian Țuțuianu le-a înmânat acestora diplome și „Medalia jubiliară - 25 de ani de la Revoluția Română”.

Manifestările de ieri au fost organizate de Asociația Luptătorilor din Decembrie 1989 Dâmbovița, Prefectura Dâmbovița, Garnizoana Târgovi ște și Consiliul Județean Dâmbovița. Pe 22 decembrie 1989, cuplul Elena și Nicolae Ceaușescu a părăsit sediul Comitetului Central din București și, cu un elicopter, s-a îndreptat către județul nostru, ulterior fiind prinși de revoluționari la Târgoviște. Aici au rămas sub pază militară până în ziua de Crăciun, când au fost judecați și executați.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale