Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.03.2024 00:14

În luna decembrie 2023, față de 2022,


A A

Turismul dâmbovițean, în regres

Violeta Stanciu


Decembrie 2023, o lună slabă pentru turismul dâmbovițean, față de decembrie 2022! O spun statisticienii dâmbovițeni care au analizat fenomenul și au constatat o activitate turistică în picaj la mai toți indicatorii. Astfel, potrivit ultimei raportări a Direcției Județene de Statistică Dâmbovița în luna decembrie 2023, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au scăzut cu 27,9% , iar înnoptările cu 16,5%. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în luna decembrie 2023 au însumat 8030, în scădere cu 27,9% față de luna decembrie 2022. Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, au reprezentat 97,7%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 2,3%. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (95,7% din total turiști străini), iar din aceștia 53,4% au fost din țările Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în luna decembrie 2023 au însumat 16405, în scădere cu 16,5% față de cele din luna decembrie 2022. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică au reprezentat 95,2%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 4,8%. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (98,1% din total străini), iar din aceștia 22,0% au fost din țările aparținând Uniunii Europene. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna decembrie 2023 a fost de 19,0% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 2,9 puncte procentuale față de luna decembrie 2022.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița
288 de locuri de muncă disponibile
Cererile de plată pentru motorină, așteptate de la fermieri
Cererile de plată pentru motorină, așteptate de la fermieri


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale