Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.01.2015 00:13

La Târgoviște


A A

Taxele și impozitele locale, neschimbate din 2011

Taxele și impozitele locale, neschimbate din 2011
Dacă pe finalul anului trecut, contribuabilii au profitat de facilitatea scutirii de impozit, dată pe ultima sută de metri de CLM Târgoviște, în primele zile din 2015 târgoviștenii nu s-au mai înghesu

❚ Anul acesta, cu excepția taxei de habitat care a crescut cu 2 lei, toate celelalte au rămas la valoarea de acum cinci ani ❚ În ceea ce privește îngrijorarea unor târgovișteni, șeful Serviciului Impozite și Taxe din cadrul primăriei, Iulian Crintescu, îi liniștește: „Dările nu se pot majora la jumătatea anului, iar anul fiscal a început deja. Doar dacă vine o hotărâre de guvern, ceea ce mă îndoiesc, pot fi făcute unele modificări”

VIOLETA STANCIU


 

Anul acesta târgoviștenii nu au mai luat cu asalt serviciul de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Târgoviște pentru a-și achita obligațiile fiscale, așa cum o făceau în anii precedenți. Cu excepția primei zile lucrătoare din an, pe 5 ianuarie, când la orele dimineții au fost ceva persoane la coadă, încet-încet lucrurile s-au calmat. Chiar și șeful Serviciului de Resort din cadrul Primăriei Târgoviște, ing. Iulian Crintescu, recunoaște că în acest an a fost ceva mai multă liniște la ghișeele instituției, comparativ cu alți ani.

Cauza acestei situații poate fi ori lipsa resurselor financiare, ori faptuș că oamenii au început să conștientizeze că au timp suficient să-și plătească impozitele și taxele locale până pe 31 martie 2015, dată până la care pot primi bonificația de 10% dacă achită impozitul aferent întregului an.

 

300 de târgovișteni au achitat taxa de habitat din primele zile

Îmbucurător pentru târgovișteni este faptul că valoarea impozitelor și taxelor locale este aceeași ca în 2014, excepție făcând doar taxa de habitat.

„Sunt aceleași impozite ca și anul trecut, cu excepția taxei de habitat, care a crescut de la 16 lei la 18 lei/gospodărie. În rest toate impozitele sunt la fel. Contribuabilii beneficiază de reducerea de 10% dacă plătesc până pe 31 martie 2015. Pe 5 ianuarie a fost ceva aglomerație, dar nu de speriat, ca în alți ani. Au fost la prima oră, dar s-au potolit repede. Avem și toate casieriile deschise”, a punctat ing. Iulian Crintescu.

În primele patru zile din 2015, peste 300 de persoane au achitat taxa de habitat la serviciul de Impozite și Taxe.

„Pot să plătească taxa de habitat și la Electrica și la noi. Cine își achită taxa de habitat pe tot anul beneficiază și de o reducere de 10% până la data de 31 martie 2015”, a mai explicat ing. Iulian Crintescu.

 

Prea târziu pentru hotărâri de Consiliu local

Potrivit șefului Serviciului de Resort din cadrul Primăriei Târgoviște, taxele și impozitele locale sunt aceleași de cinci ani. Ele nu au mai fost modificate, iar de noi modificări, în acest an, nici nu poate fi vorba.

„Taxele și impozitele locale nu se pot majora la jumătatea anului, iar anul fiscal a început deja. Doar dacă vine o hotărâre de guvern, ceea ce mă îndoiesc, pot fi făcute unele modificări. Pentru acest an, taxele și impozitele locale rămân așa cum sunt acum. În plan local se puteau majora cu 20%, dar nu s-a dat o astfel de hotărâre de Consiliu local, iar acum este prea târziu. Dacă în CLM se aprobă o creștere a nivelului taxelor și impozitelor, aceasta va intra în vigoare din 2016”, a menționat ing. Iulian Crintescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale