Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.01.2017 00:25

Mobilizare generală în condiții de vreme extremă


A A

Târgoviștea, la foc continuu în primul test al iernii

Târgoviștea, la foc continuu în primul test al iernii
S-a acționat de la primele ore ale ninsorii, iar la Târgoviște nu au fost drumuri blocate și nici nu s-au semnalat evenimente deosebite

❚ Direcția de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște a acționat de la căderea primilor fulgi de nea ❚ 17 utilaje cu lamă și 16 freze au fost puse în funcțiune și au curățat șoselele principale, încă din prima noapte de ninsori abundente și viscol ❚ „Activitatea se desfășoară gradual, mai întâi străzile principale, apoi cartierele”, ne-a declarat directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște, Dan Badea care a amintit că mai erau probleme cartiere și în parcările înguste, unde urma să se intervină și unde se aștepta și o „mână de ajutor” din partea localnicilor ❚ La deszăpezirea Târgoviștei mai participă, alături de salariații de la Salubritate, și 60 de persoane de la Eco Sal, folosite la curățarea trotuarelor, dar și salariați de la Municipal Construct ❚ Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit serviciul de permanență, a pus la dispoziția cetățenilor trei numere de telefon pentru situațiile deosebite, iar prin Direcția de Asistență Socială oamenii străzii au fost ridicați din ger și duși la Azilul de noapte

VIOLETA STANCIU

 


 

Autoritățile locale din municipiul Târgoviște nu au fost prinse pe picior greșit de zăpada căzută în ultimele zile. Direcția de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște a acționat imediat cu personalul și utilajele din dotare, astfel încât pe străzile principale s-a putut circula fără probleme încă de vineri, 6 ianuarie a.c., de la prima oră a dimineții, chiar și în condițiile în care zăpada pusese stăpânire pe oraș.

„Avem material antiderapant suficient. Noi am început să lucrăm încă de joi, de la ora 20.00, când a început fulguiala. Am intervenit, în prima fază, cu soluție salină și clorură de calciu, iar la ora 2.00, când a început să ningă cu intensitate, am scos toate utilajele specifice, respectiv 17 utilaje cu lamă și 16 freze pentru trotuare. Din momentul acela nu ne-am mai oprit, pentru că nici ninsoarea nu s-a mai oprit deloc și atunci ne-a îngreunat un pic activitatea... În momentul în care ninge continuu și noi ne desfășurăm mai greu activitatea. Oamenii noștri repetă sectoarele repartizate, până când vom reuși să cuprindem absolut tot. Bineînțeles că activitatea se desfă- șoară gradual, mai întâi străzile principale, apoi cartierele și pot să vă spun că am ajuns și în cartierul Priseaca (n.n. încă de vineri dimineața). Ceva probleme mai avem în cartiere, în parcările înguste unde și locatarii ar trebui să ne dea o mână de ajutor pentru că așa cum dumnealor vor să venim cât mai repede, și noi ne dorim treaba asta, dar nu putem să facem singuri totul... Restul le facem noi”, ne-a declarat directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște, Dan Badea.

La acțiunea de deszăpezire a orașului mai participă, alături de salariații de la Salubritate, și 60 de persoane de la Eco Sal, folosite la curățarea trotuarelor, dar și salariați de la Municipal Construct, societăți aflate tot în subordinea Primăriei Târgoviște.

„Ce am făcut noaptea repetăm și ziua până când lucrurile intră în normalitate, astfel încât să aducem carosabilul la negru. Se circulă bine în Târgoviște, nu avem drumuri blocate, nu avem probleme... E adevărat că în unele zone se circulă cu puțină greutate, dar nu avem drumuri blocate și nu am avut evenimente. Deci fiecare societate din cadrul primăriei a venit cu personal pentru deszăpezire, care a fost repartizat pe zone, și fiecare știe ce are de făcut. Sunt coordonați prin dispecerat. Dispeceratul central îl conducem noi, Salubritatea”, a mai punctat directorul Direcției de Salubritate, Dan Badea.

Măsurile luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgoviște

De asemenea, Primăria Municipiului Târgoviște a emis și un comunicat de presă în care se specifică faptul că, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgoviște, au fost stabilite măsuri concrete privind instituirea serviciului de permanență, asigurarea necesarului de utilaje proprii și echipe de intervenție pentru deszăpezire, precum și sarcinile ce revin membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Cetățenii municipiului Târgoviște au la dispoziție următoarele numere de telefon, în caz de urgență: Dispecerat Direcția de Salubritate -0731.316.716/ 0245.217.134; Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgoviște – 0732.100.211; Dispecerat Poliția Locală – 0245.921/ 0731.327.436.

„Primăria Municipiului Târgoviște a luat totodată măsurile pentru primirea în regim de urgență a persoanelor fără adăpost, în acest moment fiind disponibile 30 de locuri în centrele coordonate de către Direcția de Asistență Socială. Urmează să fie luate măsuri pentru distribuirea de ceai cald către cetățenii municipiului Târgoviște”, se mai arată în finalul comunicatului de presă semnat de președintele CLSU al Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, primarul orașului.

Oamenii străzii, adunați din ger de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Târgoviște

Săptămâna trecută, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște a demarat acțiunea de strângere a oamenilor străzii! Situația a fost impusă de avertizările meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie potrivit cărora, în perioada următoare, se vor înregistra temperaturi negative atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. În acest sens, directorul Direcției de Asistență Socială, Marcela Iordache, ne-a declarat că niciun om fără adăpost nu va rămâne pe stradă. Chiar și în condițiile în care capacitatea Azilului de noapte din Târgoviște a fost deja depășită, ea va fi suplimentată cu noi paturi.

„Îi luăm pe toți oamenii străzii... nu lăsăm pe nimeni afară. S-au suplimentat locurile la Azilul de noapte cu 14 locuri, dar și la Centrul «Sf. Maria» cu 6 locuri. Oricum suplimentări vor fi peste tot, nu lăsăm pe nimeni în stradă, indiferent de situație. Și dacă nu avem paturi suficiente, îi vom pune câte doi în pat, în caz de nevoie, și tot nu îi lăsăm în stradă. În momentul de față suntem aproape de capacitate mai peste tot. La Azilul de noapte capacitatea este de 50 de persoane și avem 51 în momentul de față, dar avem paturi suplimentare. Joi, 5 ianuarie, am luat 4 oameni de pe stradă (unul a venit singur, pe altul l-am găsit noi, la o sesizare, iar pentru doi neau anunțat prin Dispeceratul de Poliție unde să-i găsim) pentru că avem deja serviciu de permanență pe străzi, noi, Direcția de Asistență Socială, împreună cu Poliția Locă. La Centrul «Sf. Maria» avem 40 de locuri de cazare și sunt în prezent ocupate 34 (n.n. până vineri, 6 ianuarie), dar putem să suplimentăm”, ne-a declarat Marcela Iordache, directorul Direcției de Asistență Socială.

Merită subliniat faptul că la Azilul de noapte se asigură doar cazarea pe timpul nopții, cu mențiunea că iarna, când este foarte frig afară, se poate sta și ziua. Pentru că, de regulă, în centrele de urgență nu se asigură masa, oamenii străzii trebuie să se mulțumească doar cu servirea unui ceai.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Moldova cu inimă, minte și literatură
Noi facilități de agrement la Parcul Complexului de Natație
Sprijin pentru Centrul Social Creștin din Târgoviște
Centrul de zi pentru persoane vârstnice va fi inaugurat în această lună
Mii de controale, sute de amenzi de 1 Mai și de Paște
Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale