Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.06.2017 00:25

La Târgoviște,


A A

Șoseaua de centură: pe drumul cel bun după 7 ani de probleme

Șoseaua de centură: pe drumul cel bun după 7 ani de probleme
În încercările trecute de implementare a proiectului, s-a reușit doar asfaltarea câtorva tronsoane din drum și s-a lucrat puțin și la partea de canalizare, numai că între timp aproape tot s-a degradat

❚ Firma câștigătoare a licitației - asocierea dintre SC TELOR INVEST SRL- RICCIARDELLO CONSTRUZIONI SRL- SC PETROCONSTRUCT GROUP SRL- SC LEODRUMIT CONSTRUCT SRL - a depus garanția de bună execuție și acum nu mai rămâne decât să se dea Ordinul de începere a lucrărilor, să se realizeze organizarea de șantier și să se treacă la treabă ❚ Primarul Cristian Stan a recomandat constructorilor ca în prima fază să acorde atenție deosebită podurilor și pasajelor rutiere, unde până acum nu s-a mișcat nimic, să construiască drumul de legătură dintre Mihai Bravu și strada Gimnaziului și abia apoi să treacă la asfaltarea propriu-zisă a drumului de centură ❚ Totul trebuie să fie finalizat până în decembrie 2018

ANA MARIA POPESCU


Se fac pași importanți în implementarea proiectului de reabilitare și modernizare a drumului de centură al municipiului Târgoviște! Primarul municipiului, Cristian Stan, a semnat contractul de execuție, a negociat cu constructorul ca proiectul să fie finalizat până la începutul lunii decembrie a anului viitor, firma câștigătoare a licitației a depus garanția de bună execuție, acum nu mai rămâne decât să se dea Ordinul de începere a lucrărilor, să se realizeze organizarea de șantier și să se treacă la treabă. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, susține că în maximum 10 zile vor demara lucrările în teren și că, de această dată, proiectul, care a trecut prin multe necazuri birocratice, financiare și prin multe etape de neseriozitate ale constructorilor, are acum toate șansele să fie implementat fără probleme și să fie finalizat la termenul stabilit. Totodată, edilul șef al municipiului a recomandat constructorilor ca în prima fază să acorde atenție deosebită podurilor și pasajelor rutiere, unde până acum nu s-a mișcat nimic, să construiască drumul de legătură dintre Mihai Bravu și strada Gimnaziului și abia apoi să treacă la asfaltarea propriu-zisă a drumului de centură. În încercările trecute de implementare a proiectului s-a reușit doar asfaltarea câtorva tronsoane din drum și s-a lucrat puțin și la partea de canalizare, numai că între timp aproape tot ce s-a realizat s-a degradat și acum totul va trebui luat de la capăt.

Valoarea contractului este de 53.000.000 lei

Proiectul are o valoare de 53 milioane lei, iar lucrările vor fi executate de Asocierea dintre SC TELOR INVEST SRL- RICCIARDELLO CONSTRUZIONI SRL- SC PETROCONSTRUCT GROUP SRL- SC LEODRUMIT CONSTRUCT SRL.

„Am semnat contractul aferent Centurii municipiului Târgoviște, un contract foarte important pentru târgovi șteni. A fost depusă garanția de bună execuție, urmează să dăm Ordinul de începere a lucrărilor. Am avut o discuție de câteva ore cu constructorii, am negociat termenul actual contractual, în sensul că lucrările vor fi finalizate până la 1 decembrie 2018, urmând ca până la finalul lunii decembrie 2018 să facem toate formalitățile de închidere a contractului, inclusiv a contractului de execuție, dar și a contractului de finanțare pe care îl avem cu Ministerul Dezvoltării. Se va face organizarea de șantier și sper ca într-o săptămână, maxim 10 zile, să înceapă efectiv lucrările pe Centura municipiului. Cu prioritate vor fi abordate podurile și pasajele rutiere pentru că reprezintă segmentul de lucrări care necesită cel mai îndelungat timp, sunt niște termeni tehnologici care trebuie respectați. Facem toate eforturile pentru ca până la 1 decembrie 2018 proiectul privind Centura municipiului să fie finalizat. Va lucra o asociere de firme, liderul de asociere este SC TELOR, este o firmă din București. Valoarea contractului este de 53.000.000 lei. Avem un procent de 27% care este executat, s-a lucrat puțin la canalizare, s-a lucrat la asfaltări, nu au fost abordate din păcate de nicio culoare până la acest moment lucrările la poduri. La expertiză a reieșit că o parte din lucrările executate s-au degradat. Dar nu lucrările de asfaltare reprezintă problema, acestea se pot face repede. Mai este o lucrare la Centură care trebuie abordată cu prioritate, este vorba despre zona drumului care face legătura dintre Mihai Bravu și strada Gimnaziului, drumul care practic se creează acum, unde va trebui să înceapă foarte repede activitatea”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Vă reamintim că în data de 21 iunie a.c. s-a realizat predarea amplasamentului la proiectul privind Centura municipiului Târgoviște, în aceeași zi identificându- se bornele, așa cum a declarat primarul Cristian Stan.

„Urmează ca în câteva zile să dăm ordinul de începere a lucrărilor și, luna aceasta, să înceapă și unul dintre cele mai importante proiecte pe care administrația publică locală îl are”, a mai spus primarul Târgoviștei, care a reamintit că a realizat și o evaluare a firmelor privind capacitatea organizatorică și financiară, concluzia, la acest moment, fiind una pozitivă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale