Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.03.2017 00:25

Semnal transmis public de primarul municipiului Târgoviște:


A A

"Situație gravă" la salariile din administrația publică locală


Recenta creștere salarială cu 20%, „frecție la un picior de lemn” atâta timp cât ea s-a aplicat la salariul de bază, care e foarte mic

❚ Chiar dacă au fost mărite cu 20%, salariile din administrația publică locală au rămas tot la un nivel neatractiv pentru profesioniștii din domeniu ❚ „Pentru a avea profesioniști în administrația publică locală, trebuie să le oferim condiții financiare cât de cât decente. Sunt oameni în momentul de față în Primăria Târgoviște, care gestionează proiecte de zeci de milioane de euro, care sunt plătiți cu salariul minim pe economie”, a semnalat edilul Cristian Stan ❚ Primarul de la Târgoviște susține că cel mai corect ar fi ca majorările salariale să se producă în funcție de responsabilitățile pe care le au salariații pentru că doar așa se va face dreptate specialiștilor din administrația publică locală care au un rol important în dezvoltarea unei localități

ANA MARIA POPESCU

 


 

Chiar dacă au fost mărite cu 20%, salariile din administrația publică locală au rămas tot la un nivel neatractiv pentru profesioniștii din domeniu. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul județean al Partidului Social Democrat, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a declarat că va susține cu toată forța creșterea salariilor din administrația locală și asta pentru că nu i se pare normal ca un specialist care lucrează într-un compartiment cu răspundere, care gestionează fonduri europene într-o unitate administrativ teritorială, să primească salariul minim pe economie.

Edilul Cristian Stan susține că în Primăria Târgoviște sunt foarte mulți angajați cu răspunderi uriașe care primesc salarii extrem de mici și pentru care nu prea sunt alte pârghii legale pentru a-i putea motiva financiar. Cristian Stan a precizat că salariații din administrație au primit o creștere salarială de 20%, numai că în realitate această mărire nu prea au simțit-o și asta pentru că ea s-a aplicat la un salariu foarte mic, iar la final, când s-a tras linie și sa adunat, creșterea s-a dovedit a fi nesemnificativă. Primarul de la Târgoviște susține că cel mai corect ar fi ca majorările salariale să se producă în funcție de responsabilitățile pe care le au salariații pentru că doar așa se va face dreptate specialiștilor din administrația publică locală care joacă un rol important în dezvoltarea unei localități.

„Una este să aplici 20% la un salariu de 5000 lei și alta este să aplici la un salariu de 1000 de lei”

„Legat de mărirea salariilor, într-adevăr este o problemă nu în sistemul bugetar, ci în administrația publică locală și vreau să fac această mențiune pentru că o persoană care trebuie să gestioneze fonduri europene de zeci de milioane de euro este plătită cu salariul minim pe economie în momentul de față. Acestea într-adevăr sunt lucruri care sunt foarte importante și trebuie ca lucrul acesta să fie reglat, adică să existe o corespondență între nivelul de responsabilitate și veniturile pe care le primești. Mare parte din fondurile europene și mare parte din ceea ce înseamnă modernizarea comunității locale depind de administrația publică locală, iar în administrația publică locală trebuie să avem profesioniști. Pentru a avea profesioniști în administrația publică locală trebuie să le oferim condiții financiare care să fie cât de cât decente. Repet, sunt oameni în momentul de față în Primăria Târgoviște care gestionează proiecte de zeci de milioane de euro, care sunt plătiți cu salariul minim pe economie, iar creșterea salariului minim pe economie i-a adus la un nivel... Deci ei practic nu au beneficiat de creștere cu 20%, lor li s-a adus salariul la nivelul salariului minim pe economie. Suntem într-o situație destul de gravă. Am auzit că s-au mărit salarii în diferite zone, este foarte bine, dar cred că mult mai important este să avem o echilibrare bugetară pe zona veniturilor și susțin cu toată forța creșterea de salarii în administrația publică locală. Gândiți-vă că majorarea de 20% se aplică la bază, care este una foarte scăzută. Una este să aplici 20% la un salariu de 5000 lei și alta este să aplici la un salariu de 1000 de lei. Cred că este absolut benefic pentru administrația publică locală să avem această corelare, repet, a veniturilor cu responsabilitățile”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Moldova cu inimă, minte și literatură
Noi facilități de agrement la Parcul Complexului de Natație
Sprijin pentru Centrul Social Creștin din Târgoviște
Centrul de zi pentru persoane vârstnice va fi inaugurat în această lună
Mii de controale, sute de amenzi de 1 Mai și de Paște
Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale