Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.11.2023 00:15

Cuvântul care zidește


A A

Singurătatea în bogăție

Singurătatea în bogăție

Astăzi vom vorbi cu precădere despre necredința bogatului din Evanghelia din duminica aceasta, întrucât, în zilele noastre, mentalitatea bogatului pare să fi ajuns idealul omului contemporan, deși noi știm că tot ce nu se construiește pe piatra de temelie care este Hristos, prin credința în Învierea Sa, nu are viitor bun, întrucât este sortit năruirii, precum casa bărbatului nechibzuit zidită pe nisip.

Bogatul din Evanghelia de astăzi a fost numit de către Dumnezeu, „nebun”, nu pentru că era bogat, ci din cauza necredinței sale. Mântuitorul a spus în predica de pe munte că „cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului” (Matei 5, 22), dar iată că acest om, vrednic s-a făcut de această numire. Dar nebunia lui nu este o boală trupească, ce se manifestă în vreo disfuncție a sistemului nervos, ci ea este o boală sufletească, deci o adevărată infirmitate. Căci necredința înrobește toate puterile omului, sufletești și trupești. Aceasta deoarece credința este cea care ne structurează propriul sistem al valorilor.

Iată că moartea lipsește de orice sens viața necredinciosului: ce sens are să trăiești dacă vei muri și vei deveni nimic? Tocmai de aceea, necredincioșii încearcă să uite de moarte, să o plaseze undeva într-un viitor foarte îndepărtat, iluzionându-se cu viața veșnică în această lume căzută.

La urmă, parabola se termină prin cuvintele Mântuitorului: „Așa se întâmplă cu cel ce-și adună comori sieși și nu se îmbogățește în Dumnezeu”. Adică, cel care necredincios fiind, duce o luptă pentru materie ca să stăpânească el cât mai multă, odată ce va veni moartea care îl separă de materie, adică de tot ce a adunat el, nu va mai rămâne cu nimic. De aceea, moartea creștinilor adevărați este bună și fericită, ei așteptând-o ca pe o naștere în adevărata viață, în patria de sus în care și-au strâns bogățiile prin milostenii.

Pr. Iancu Ștefan Călin, Parohia „Gheboieni”, com. Tătărani, Protoieria Târgoviște Nord

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei
Astăzi are loc Examenul Național pentru Definitivare
Licee dâmbovițene, rezultate de top la Evaluarea Națională
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale