Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.08.2014 00:12

În an cu alegeri prezidențiale, semnal de alarmă!


A A

Sindicaliștii dâmbovițeni, îngrijorați de viața economică și politică

Sindicaliștii dâmbovițeni, îngrijorați de viața economică și politică
Nicolae Dragodănescu / Ion Oproiu

❚ La unison, liderii sindicali ai CNS Cartel Alfa și al CNS Meridian din Dâmbovița susțin că toate instituțiile, inclusiv cea prezidențială, încalcă Constituția ❚ Nicolae Dragodănescu, vicelider CNS Cartel Alfa, atrage atenția că promisiunile politice din urmă cu doi ani privind legislația muncii nu s-au materializat, iar mai nou, toată atenția este îndreptată spre „vânătoarea” pornită de la Cotroceni împotriva oricui este incomod ❚ Pe de altă parte, Ion Oproiu, vicelider al CNS Meridian, este convins că, în spatele tuturor lucrurilor care se petrec în România, se ascund interese de campanie electorală dirijate de la Cotroceni

 

VIRGIL VOINESCU


 

Tot ceea ce se petrece în viața socială și mai ales politică a țării, în ultima perioadă, a pus pe gânduri sindicaliștii dâmbovițeni.

 

Nicolae Dragodănescu: „Dacă ne gândim

numai la ce a urmat după votul celor 7,4 milioane de români...”

Liderul Sindicatului „Valahia” din cadrul Erdemir România din Târgoviște, vicelider al CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu, ne-a declarat că o serie de aspecte din plan economic, social sau politic creează dubii în rândul cetățenilor privind statul de drept.

În ciuda a tot ceea ce s-a promis cu aproximativ 2 ani în urmă privind modificarea legislației muncii (Legea Dialogului Social) nu se materializează, iar traiul în general este din ce în ce mai greu și mai tensionat și s-a pornit ofensiv înspre mass media incomodă președintelui și unor cercuri politice (vezi cazul Antena 3), toate dovedind că sunt probleme cu statul de drept care se tot vrea constituit de vreo 25 de ani în România.

„Grav este și că însăși Constituția este încălcată la cel mai înalt nivel în stat. Ceea ce se întâmplă în acest moment în lumea politică din țară se aseamănă cu o hărțuire, o vânătoare. Din punctul nostru de vedere, al sindicatelor, Constituția pare în unele situații că este aplicată facultativ. Dacă ne gândim numai la ce a urmat după votul celor 7,4 milioane de români la referendumul pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu, sunt lucruri care nu sunt pe placul oamenilor și de multe ori ei doar spun, fără să se manifeste. Rezumând, putem aprecia că suntem de acord să fie aplicată legea, însă în ce vedem, avem dubii privind corectitudinea și ne gândim că totul este o vânătoare. A început cu cel de-al doilea mandat al președintelui și se pare că nu se va termina prea curând”, a declarat Nicolae Dragodănescu.

 

Ion Oproiu: „Instituțiile nu funcționează

după legea fundamentală, ci la ordin”

Totodată, viceliderul Confederației Naționale Sindicale (CNS) Meridian, Ion Oproiu, susține că în spatele tuturor acestor lucruri care se petrec în România se ascund interese de campanie electorală dirijate de la Cotroceni:

„Este o manevră ce-i vizează pe adversarii lui Traian Băsescu, prin care doresc să transmită că toți cei care vor îndrăzni să aducă atingere persoanei sale sau celor din grupul său vor fi pedepsiți exemplar. Acest lucru pune sub semnul întrebării existența statului de drept. Mai degrabă avem de-a face cu un simulacru al statului de drept. Nu putem vorbi nici despre Constituție, pentru că nici o instituție a statului nu o respectă. Instituțiile nu funcționează după legea fundamentală, ci la ordin, conform dictatului politic instaurat mai ales în ultimul mandat prezidențial. Pentru că instituțiile statului sunt partizane, nu putem să spunem că trăim într-un stat de drept”, a concluzionat Ion Oproiu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale