Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
15.03.2023 00:17
SLI Dâmbovița intră în vâltoarea protestelor * Pe 30 martie a.c.,
Sindicaliștii din învățământ vor picheta Prefectura Dâmbovița

*„Pentru didactic problemele sunt legate și de salarizare pentru că nu putem vorbi de salarii motivante în învățământ”
Începe primăvara protestelor! Este fierbere mare în învățământul preuniversitar unde nemulțumirile sunt numeroase, motiv pentru care personalul auxiliar, nedidactic și didactic se pregătește să iasă în stradă. Sindicaliștii din învățământ și-au stabilit deja calendarul protestelor, iar primul pas este pichetarea prefecturilor din fiecare județ.
La Dâmbovița, pichetarea Instituției Prefectului va avea loc în ziua de 30 martie 2023, când sunt așteptați să participe aproximativ 300 de persoane din tot județul. Va urma un protest amplu la București, dar se ia în calcul și declanșarea unei greve generale în învățământ care ar putea afecta anul școlar. Sindicaliștii din educație cer o nouă grilă de salarizare care să le ofere venituri mai bune, dar și să fie poziționați pe o grilă superioară în raport cu activitatea pe care o desfășoară.
,,În ziua de 30 martie 2023 va avea loc Pichetarea Prefecturii Dâmbovița. Încă nu am depus solicitarea, mâine (n.n. miercuri, 15 martie 2023) o să facem acest lucru. Vrem să aducem în jur de 300 de persoane din tot județul la acțiunea de pichetare a Prefecturii Dâmbovița. Sunt multe nemulțumiri ale personalului din învățământul preuniversitar, iar dacă ne gândim pe categorii profesionale, nedidacticul este singura categorie căreia nu i se aplică Legea salarizării în plată (Legea 153), practic mai au de luat niște bani pe această lege... Pentru personalul auxiliar este vorba de volumul mare de muncă, de lipsa sporurilor și mai cu seamă lipsa motivării financiare. Vorbim despre un secretar șef care are o funcție de răspundere și o muncă pe măsură și este plătit cu puțin peste un didactic, cu 100-200 de lei. Pentru didactic problemele sunt legate și de salarizare pentru că nu putem vorbi de salarii motivante în învățământ. Dacă cineva intră în sistem acum primește net 2600 de lei, în care, atenție, intră și norma de hrană. În plus, funcțiile de conducere, de execuție și vorbim de directori care au ajuns să aibă salarii mai mici decât unii angajați ai școlii. Este o anomalie ca un director de instituție să câștige mai puțin decât un angajat”, ne-a declarat ieri președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)Proiect pentru amenajarea unui centru social
CJD a relansat Programul Județean de Dezvoltare Locală
Părintele vicar Ionuț Ghibanu, reales președinte al Crucii Roșii Dâmbovița
Muzeele dâmbovițene au trecut la programul de vară
Va fi România la masa marii producții de baterii? (II)
Dotări importante la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Sindicatele din Poliție nu vor opri protestele
Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită la Muzeul „Casa Romanței”
Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița
Editorial
Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
