Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.03.2023 00:17

SLI Dâmbovița intră în vâltoarea protestelor * Pe 30 martie a.c.,


A A

Sindicaliștii din învățământ vor picheta Prefectura Dâmbovița

Sindicaliștii din învățământ vor picheta Prefectura Dâmbovița

*„Pentru didactic problemele sunt legate și de salarizare pentru că nu putem vorbi de salarii motivante în învățământ”

 

Începe primăvara protestelor! Este fierbere mare în învățământul preuniversitar unde nemulțumirile sunt numeroase, motiv pentru care personalul auxiliar, nedidactic și didactic se pregătește să iasă în stradă. Sindicaliștii din învățământ și-au stabilit deja calendarul protestelor, iar primul pas este pichetarea prefecturilor din fiecare județ.

La Dâmbovița, pichetarea Instituției Prefectului va avea loc în ziua de 30 martie 2023, când sunt așteptați să participe aproximativ 300 de persoane din tot județul. Va urma un protest amplu la București, dar se ia în calcul și declanșarea unei  greve generale în învățământ care ar putea afecta anul școlar. Sindicaliștii din educație cer o nouă grilă de salarizare care să le ofere venituri mai bune, dar și să fie poziționați pe o grilă superioară în raport cu activitatea pe care o desfășoară.

,,În ziua de 30 martie 2023 va avea loc Pichetarea Prefecturii Dâmbovița. Încă nu am depus solicitarea, mâine (n.n. miercuri, 15 martie 2023) o să facem acest lucru. Vrem să aducem în jur de 300 de persoane din tot județul la acțiunea de pichetare a Prefecturii Dâmbovița. Sunt multe nemulțumiri ale personalului din învățământul preuniversitar, iar dacă ne gândim pe categorii profesionale, nedidacticul este singura categorie căreia nu i se aplică Legea salarizării în plată (Legea 153), practic mai au de luat niște bani pe această lege... Pentru personalul auxiliar este vorba de volumul mare de muncă, de lipsa sporurilor și mai cu seamă lipsa motivării financiare. Vorbim despre un secretar șef care are o funcție de răspundere și o muncă pe măsură și este plătit cu puțin peste un didactic, cu 100-200 de lei. Pentru didactic problemele sunt legate și de salarizare pentru că nu putem vorbi de salarii motivante în învățământ. Dacă cineva intră în sistem acum primește net 2600 de lei, în care, atenție, intră și norma de hrană. În plus, funcțiile de conducere, de  execuție și vorbim de directori care au ajuns să aibă salarii mai mici decât unii angajați ai școlii. Este o anomalie ca un director de instituție să câștige mai puțin decât un angajat”, ne-a declarat ieri președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale