Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.03.2023 00:17

SLI Dâmbovița intră în vâltoarea protestelor * Pe 30 martie a.c.,


A A

Sindicaliștii din învățământ vor picheta Prefectura Dâmbovița

Sindicaliștii din învățământ vor picheta Prefectura Dâmbovița

*„Pentru didactic problemele sunt legate și de salarizare pentru că nu putem vorbi de salarii motivante în învățământ”

 

Începe primăvara protestelor! Este fierbere mare în învățământul preuniversitar unde nemulțumirile sunt numeroase, motiv pentru care personalul auxiliar, nedidactic și didactic se pregătește să iasă în stradă. Sindicaliștii din învățământ și-au stabilit deja calendarul protestelor, iar primul pas este pichetarea prefecturilor din fiecare județ.

La Dâmbovița, pichetarea Instituției Prefectului va avea loc în ziua de 30 martie 2023, când sunt așteptați să participe aproximativ 300 de persoane din tot județul. Va urma un protest amplu la București, dar se ia în calcul și declanșarea unei  greve generale în învățământ care ar putea afecta anul școlar. Sindicaliștii din educație cer o nouă grilă de salarizare care să le ofere venituri mai bune, dar și să fie poziționați pe o grilă superioară în raport cu activitatea pe care o desfășoară.

,,În ziua de 30 martie 2023 va avea loc Pichetarea Prefecturii Dâmbovița. Încă nu am depus solicitarea, mâine (n.n. miercuri, 15 martie 2023) o să facem acest lucru. Vrem să aducem în jur de 300 de persoane din tot județul la acțiunea de pichetare a Prefecturii Dâmbovița. Sunt multe nemulțumiri ale personalului din învățământul preuniversitar, iar dacă ne gândim pe categorii profesionale, nedidacticul este singura categorie căreia nu i se aplică Legea salarizării în plată (Legea 153), practic mai au de luat niște bani pe această lege... Pentru personalul auxiliar este vorba de volumul mare de muncă, de lipsa sporurilor și mai cu seamă lipsa motivării financiare. Vorbim despre un secretar șef care are o funcție de răspundere și o muncă pe măsură și este plătit cu puțin peste un didactic, cu 100-200 de lei. Pentru didactic problemele sunt legate și de salarizare pentru că nu putem vorbi de salarii motivante în învățământ. Dacă cineva intră în sistem acum primește net 2600 de lei, în care, atenție, intră și norma de hrană. În plus, funcțiile de conducere, de  execuție și vorbim de directori care au ajuns să aibă salarii mai mici decât unii angajați ai școlii. Este o anomalie ca un director de instituție să câștige mai puțin decât un angajat”, ne-a declarat ieri președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale