Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.06.2017 23:18

Ieri,


A A

Ședință CJD "de îndată" cu trei proiecte amânate

Ședință CJD
28 de consilieri județeni din totalul de 35 au onorat ședința de ieri de la CJD

VIOLETA STANCIU


Ședință „de îndată” la Consiliul Județean Dâmbovița, cu 9 proiecte de hotărâre pe ordinea de zi! Aceasta a avut loc ieri și s-a bucurat de prezența a 28 de consilieri județeni, din totalul de 35. Instituția Prefectului a fost reprezentată de prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie. Ședința a debutat cu stângul, în sensul că, la solicitarea președintelui CJD, Alexandru Oprea, primele trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost amânate pentru ședința următoare, anunțată pentru data de 23 iunie a.c.

Primul proiect de hotărâre, „privind aprobarea participării Unității administrativ teritoriale, județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița în calitate de solicitant, în proiectul MAST – Marginalizat, dar Activ Social ca Tine – în comuna Moroeni, județul Dâmbovița și a bugetului aferent”, prezentat de Valeriu Gilia, director executiv în cadrul CJD, a fost cel care a dat „tonul” nemulțumirilor venite din partea președintelui forului administrativ județean. După ce a prezentat consilierilor valoarea totală a proiectului, de 30.707.029,24 lei, la care UAT județul Dâmbovița participă cu 6.117.860,22 lei, cofinanțarea de 2% din această sumă care revine CJD fiind de 78.104,60 lei, Valeriu Gilia a solicitat plenului CJD să aprobe actualizarea strategiei de dezvoltare a județului Dâmbovița 2014 – 2020, dar și aprobarea acordului de parteneriat între UAT, județul Dâmbovița, Asociația PACT NET (Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă București), UAT Moroeni, Școala Moroeni, Societatea Națională de Cruce Roșie România. Modalitatea de întocmire a acestor parteneriate, considerate a fi păguboase pentru CJD, l-a înfuriat pe șeful forului administrativ județean care a cerut schimbarea regulilor jocului.

„Nu o să fiu de acord niciodată, ca lider al proiectului, să am un singur drept, iar ceilalți parteneri să aibă o listă întreagă de drepturi și, în schimb, să am o listă întreagă de obligații, ca lider de proiect, iar ceilalți cu mult mai puțin. V-aș ruga să completăm drepturile liderului de proiect și să obținem din partea CJD mandatarea mea sau a altor persoane, împuternicite din CJD, să negocieze activitățile care urmează să se deruleze, pentru că eu nu vreau să fiu asociat doar cu numele. Vreau să pun contribuția, astfel încât acest proiect să producă beneficii pentru comunitățile pe care le implicăm. De asemenea, nu mi se pare normal ca, în condițiile în care constat neregularități în implementarea proiectului, să nu pot înlocui un partener decât cu acordul și cu consimțământul scris al acestora. Nu mi se pare corect din punct de vedere al obligațiilor asumate. Deci, numai cu includerea acestor precizări o să fiu de acord cu acest proiect, altfel o să-mi rezerv dreptul de a mă abține. Acest lucru este valabil pentru toate cele 3 asocieri. V-am spus de atâtea ori, nu fac asocieri de dragul de a fi CJD în niște proiecte. Fac asocieri în condițiile în care îmi exercit rolul activ și până la urmă eu plătesc, eu trebuie să-mi impun condițiile, nu cei cu care mă asociez. Deci solicit modificarea actului adițional”, a fost intervenția președintelui CJD, Alexandru Oprea.

Celelalte proiecte de hotărâre au fost adoptate fără probleme de aleșii județeni, 3 cu majoritate de voturi și 3 cu unanimitate. Dintre acestea amintim „aprobarea documentației tehnico - economice faza DALI și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiție «Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Române ști prin conservarea, protejarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște»”.

Pe marginea acestui subiect, Alexandru Oprea a intervenit cu următorul punct de vedere:

„Și cu acest proiect suntem în faza de finalizare a documentației necesare pentru semnarea contractului de finanțare. A avut loc vizita în teren, ne-au venit observațiile din partea ADR Sud Muntenia, ne-am conformat, aprobăm acești indicatori cu valorile rezultate și comunicate de ADR Sud Muntenia, urmând ca în perioada următoare să fim anunțați de semnarea contractului”.

Tot ieri aleșii județeni au votat și modificarea Programului minimal de acțiuni culturale al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, ce urmează să fie realizate în anul 2017, prin includerea în cadrul acestuia a Festivalului Medieval Dracula, care va avea loc în perioada 16-18 iunie 2017. Cu acest prilej s-a votat și partea de contribuție a CJD la acest festival, de 40.000 lei, majoritatea cheltuielilor revenind în sarcina Primăriei Târgoviște, de 340.000 lei.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

România în doliu după Regele Mihai I
Podul de la Valea Voievozilor, redat circulației cu restricții
Acțiunea "Pomi de Crăciun" și în Dâmbovița
Dezbateri pe tema monarhiei
Proiect finalizat la Grădinița nr. 9
Criza locurilor de veci, rezolvată pentru 2-3 ani
Neliniștea lui herr președinte...
Accident cu trei victime la Priseaca
PSD cere schimbarea conducerilor școlilor din Cornățelu și Tătărani
Ultima ședință ordinară a CJD din 2017

Editorial

Dezbateri pe tema monarhiei

GEORGE COANDĂ


Am avut în aceste zile, vrândnevrând, discuții cu fel de fel de oameni pe tema „la ordinea zilei” – regalitatea românească. Firește, aceste discuții au fost reaprinse de moartea ultimului rege al României, Mihai I. Tot firește, am auzit diverse opinii, unele în cadrul dialogului, contradictorii, și, după cum îi stă în fire românului, pentru care spiritul... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter

Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale