Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.06.2024 00:14

Dâmbovița, un nou semnal tras de statisticieni


A A

Se nasc din ce în ce mai puțini copii!

*În luna martie 2024 s-a înregistrat nașterea a 239 copii, cu 16 nașteri mai puține decât în luna februarie2024.

 

Violeta Stanciu


Declinul demografic se menține în județul Dâmbvița! Ultimele date statistice, cu referire la luna martie 2024, arată o scădere a nașterilor față de luna precedentă, dar îmbucurător este faptul că în luna lui mărțișor nu s-a înregistrat niciun deces la copii cu vârstă sub un an. De asemenea, în perioada analizată s-a înregistrat și un număr mai redus de decese, iar căsătoriile și divorțurile au fost pe creștere. Ultima raportare a Direcției Județene de Statistică Dâmbovița ne arată că în luna martie 2024 s-a înregistrat nașterea a 239 copii, cu 16 nașteri mai puține decât în luna februarie2024.

Numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în luna martie 2024 a fost de 499, cu 53 mai puține decât în luna februarie 2024. Sporul natural a fost negativ în luna martie2024, de 260 persoane (născuții vii înregistrând un deficit față de decedați), la fel ca și în luna februarie 2024 (-297 persoane). În luna martie 2024 nu s-a înregistrat niciun deces la copii cu vârstă sub un an. La oficiile de stare civilă în luna martie 2024 s-au înregistrat 126 căsătorii, cu 40 mai multe decât în luna februarie 2024. Numărul divorțurilor pronunțate prin hotărâri judecătorești definitive și conform Legii nr. 202/2010 a fost de 112, cu 72 mai multe față de luna precedentă.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate
241 de persoane, angajate în urma Bursei locurilor de Muncă
Investiții strategice în accesibilizarea Fondului Forestier
Nou proiect de asfaltare la Runcu
Razie rutieră de amploare a poliției
Restanțe de peste 6 luni la plata navetei profesorilor
186 de bilete de tratament pentru a 9-a serie a acestui an
AJOFM Dâmbovița anunță noi posturi disponibile
Prelungirea termenului pentru cererile de plată
Sălile de jocuri de noroc, în vizorul ITM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale