Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.06.2024 00:16

Ocolul Silvic Răcari semnalează...


A A

Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani

Ștefan Khalil


Ocolul Silvic Răcari a anunțat noi planuri pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani, un proiect important pentru conservarea și creșterea faunei locale. Șeful Ocolului Silvic Răcari, Cătălin Mușat, a făcut o serie de declarații despre evoluțiile recente și viitoarele inițiative pentru această rezervație.

În urmă cu aproximativ trei ani, Complexul de Creștere Intensivă a Vânatului de la Bolovani a început popularea cu cerbi lopătari (Dama dama). „În acea perioadă, am avut un țarc mic de carantină, de aproximativ o jumătate de hectar, în care am adus 19 exemplare - 15 femele și patru masculi. După finalizarea gardului împrejmuitor, care acoperă acum o suprafață de aproximativ 60 de hectare, exemplarele au fost relocate în această amenajare. În prezent, numărul acestora se situează în jurul valorii de 30”, a explicat Cătălin Mușat.

Evaluarea populației de cerbi lopătari va fi efectuată în această primăvară, iar condițiile de trai ale acestora sunt descrise ca fiind bune. Pe lângă această inițiativă de succes, Cătălin Mușat a subliniat planurile viitoare pentru complex, care includ refacerea întregii împrejmuiri și extinderea acesteia la aproximativ nouă hectare. De asemenea, se dorește repopularea complexului cu mistreți, mufloni și alte specii de vânat.

Urmează să refacem întreaga împrejmuire a Complexului de Vânătoare de la Bolovani, acoperind aproximativ nouă hectare, și să încercăm o repopulare cu mistreți, cu mufloni și cu alte specii”, a adăugat șeful Ocolului Silvic Răcari.

Aceste măsuri sunt parte a unui efort amplu de a conserva biodiversitatea și de a crea condiții optime pentru creșterea și dezvoltarea diverselor specii de vânat, contribuind astfel la menținerea echilibrului ecologic în zonă.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dosar penal pentru un șofer-pericol
Culturi agricole distruse de grindină
353 de locuri de muncă la AJOFM Dâmbovița
DSVSA Dâmbovița, în „focul” luptei cu toxiinfecțiile alimentare
Omagiu adus eroilor neamului
Polițiștii, în dialog cu copiii
Campania „Donează sânge, salvează o viață!”
ISU Dâmbovița, victorie la Competiția națională de descarcerare și prim ajutor
Poliția, pe urmele unei escrocherii cu fonduri europene
Daruri Centrului pentru Copii cu Autism și Sindrom Down „Sf. Maria”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale