Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.02.2016 23:25

Târgoviște - Pe fonduri europene, în curând vor demara…


A A

Schimbări în premieră absolută în cartierele Sârbi și Prepeleac

Schimbări în premieră absolută în cartierele Sârbi și Prepeleac
În cartierul Matei Voievod, anul trecut, au început deja asfaltări prin programul propriu de reparații și intervenții al Primăriei. Străzile de aici nu mai „văzuseră” asfalt de 40 de ani

❚ Se află în plină desfășurare constituirea unui Grup de Acțiune Locală, prin intermediul căruia se vor putea accesa importante fonduri externe nerambursabile ❚ Destinația acestora va viza investiții fără precedent în cele două cartiere considerate zone defavorizate ❚ În cartierul Sârbi (Matei Voievod) sunt în plan: înființarea unui Centru de colectare, procesare și ambalare legume, construirea unui magazin de prezentare a produselor agricole proprii, constituirea unei asociații agricole care să ia în arendare terenurile neutilizate, înființarea unui after-school și a unei grădinițe, dar și a unui Centru de zi pentru promovarea tradițiilor ❚ În cartierul Prepeleac, pe lângă înființarea unui atelier de lăcătușerie, construire de locuințe sociale, un after-school, un cabinet medical de prim ajutor, spații verzi, extindere rețea de apă-canal și de energie, vor fi reparate străzile și se vor organiza cursuri de măcelar, bucătar, lăcătuș

ANA MARIA POPESCU

 


 

Fonduri europene pentru dezvoltarea zonelor defavorizate ale municipiului Târgovi ște! Echipa administrativă a Primăriei Târgoviște are pregătite proiecte de investiții care se adresează cartierelor mai puțin dezvoltate ale municipiului și pe care intenționează să le implementeze cu bani proveniți din fonduri europene.

La orizont, „schimbarea la față” a cartierului Matei Voievod

Pentru a putea accesa însă fondurile externe nerambursabile administrația locală trebuie să înființeze un Grup de Acțiune Locală (GAL) special pentru aceste zone defavorizate ale municipiului reședință de județ. Acțiunea de constituire a GAL-ului se află în plină desfășurare, iar alături de Primăria Târgoviște se mai află și Asociația Zaedno, asociație a bulgarilor din municipiu, și asta pentru că multe dintre proiectele pe care echipa administrativă a Primăriei le are pregătite vizează Cartierul Matei Voievod.

Potrivit primarului interimar al municipiului, proiectele au o sferă largă de adresabilitate, de la cursuri de formare profesională, posibilități de punere în valoare a tradițiilor, de valorificare a produselor agricole proprii, până la dezvoltarea infrastructurii educaționale și sociale. Edilul interimar al municipiului s-a gândit că în cartierul Matei Voievod este nevoie de organizarea de cursuri de formare profesională în special pentru meseriile de lucrător agricol și lucrător comercial, dar în același timp administrația locală consideră că din fonduri europene se poate construi în cartierul sârbilor un Centru special pentru colectarea, ambalarea și procesarea legumelor. Tot în cartierul Matei Voievod autoritățile locale mai au în plan construirea unui Centru Cultural pentru promovarea tradițiilor, dar și a altor obiective:

„Pe Axa prioritară 9, sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, proiectele pe care ni le propunem vizează zonele defavorizate din Târgoviște. Pentru cartierul Matei Voievod avem măsuri integrate privind ocuparea forței de muncă, înființarea unui Centru de colectare, procesare și ambalare legume, constituirea unei asociații agricole care să ia în arendare terenurile neutilizate, pentru care se vor achiziționa utilaje agricole pentru exploatarea suprafețelor de teren. Avem un parteneriat, în cadrul GAL-ului este membră și Asociația Zaedno, multe dintre aceste proiecte au fost stabilite împreună cu reprezentanții comunității locale. De asemenea, tot pe acea zonă este un program privind măsurile integrate pentru infrastructura educațională și socială, înființarea unui after-school și a unei grădinițe și construirea unui magazin de prezentare a produselor agricole proprii. În aceeași zonă dorim înființarea unui Centru de zi cultural pentru promovarea tradițiilor”, a declarat primarul interimar al municipiului Târgoviște.

Investiții fără precedent în cartierul Prepeleac

Și cartierul Prepeleac se află în atenția autorităților locale. Aici este vorba despre proiecte care privesc atât formarea profesională, infrastructura educațională și de sănătate, infrastructura rutieră și de apă-canal:

„Pe zona Prepeleac, o altă zonă defavorizată din Târgoviște, vom lua măsuri integrate privind ocuparea forței de muncă, formare profesională în meseriile de măcelar, bucătar, lăcătuș, înființarea unui atelier de lăcătu șerie, construire de locuințe sociale, iar la infrastructură educațională și socială vrem să înființăm un after-school. Pe zona infrastructurii de sănătate, dorim să înființăm un cabinet medical de prim ajutor. Mai vrem să reabilităm și să modernizăm spațiile publice, să amenajăm spații verzi, să extindem rețeaua de apă, de energie electrică și de canalizare și să reabilităm străzile”, a mai anunțat primarul interimar Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale