Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.03.2024 00:16


A A

"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"


GEORGE COANDĂ


Când în urmă cu 32 de ani, ca unul care am așezat temelia Universității „Valahia” din fosta ilustră capitală voievodală Târgoviște, numărându-mă, deci, printre fondatorii acestei instituții de învățământ superior cu nume de țară, singura, de altminteri, din România care-l are înscris pe frontispiciu, nu credeam că voi avea privilegiul să fiu martor la un moment profund revelator în existența ei. Iată, însă, că mi-a fost dat să-i fiu martor, dar și să-l consemnez. Păcat că de acest privilegiu nu se pot bucura regretatul inițiator al grupului de întemeietori Doctor Honoris Causa al universității, și fost Senator al României, Mihai Iurcu, cât și, la fel de regretat, primul rector/arhitect al Alma Mater târgoviștene, prof. univ. dr. doc. ing. Florea Oprea. Și nu numai. Momentul la care fac referire este prilejuit de „schimbarea de gardă” la vârful staff-ului universității, căci a venit timpul ca absolvenți de-ai săi, târgovișteni, să preia ștafeta, proiectând prin programele lor manageriale un viitor care, dacă vor fi implementate, vor reseta în bine destinul acestei continuatoare, peste veacuri, a celei dintâi forme de învățământ superior din Cetatea de Scaun a Târgoviștei din epoca lui Matei Basarab. Încă tineri, conf. univ. dr. Claudia Gilia, noul președinte al Senatului Universității „Valahia” și conf. univ. dr. Ioan Cornel Sălișteanu, noul rector, sunt ferm hotărâți să redefinească imaginea acestei Alma Mater, sporindu-i „gradul de încredere” în așa fel încât, așa cum au preconizat întemeietorii, să facă din Târgoviște un Heidelberg românesc. Și dacă mai adaug că și unul și celălalt, beneficiază de dedicate „echipe de lucru” -  vicepreședinți, la Senat, și prorectori, la rectorat - nutresc convingerea că viitorul acestei Universitas Târgovistensis este garantat. De astă dată, târgoviștenii, „absolvenți de Valahia”, au în mână prezentul și viitorul propriei Alma Mater. În spirit academic, haideți să le urăm: Vivat! Crescat! Floreat!

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (I)
Rio. Rio de Janeiro
Studenți responsabili. Politicienii?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale