Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.01.2024 00:17

Directorul SAG Dâmbovița anunță...


A A

Scăderea numărului de amenzi pentru gestionarea apelor

Scăderea numărului de amenzi pentru gestionarea apelor

Dănuț Bîzgu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SAG) Dâmbovița, a transmis recent că, în cursul anului 2023, s-au înregistrat  mai puține încălcări ale normelor de gestionare a apelor în comparație cu anul 2022. Pe baza monitorizării corpurilor de apă, au fost întocmite 51 de procese verbale de control și penalizare, o reducere notabilă față de anul 2022, când au fost înregistrate 91 de astfel de procese. Astfel, SAG Dâmbovița a aplicat mai multe sancțiuni și amenzi. „În urma proceselor efectuate, am întocmit 51 de procese verbale, iar amenzile aplicate au fost între  3.500 de lei și 80.000 de lei”, a declarat Dănuț Bîzgu.

Procesele verbale au fost emise în urma constatării unor nereguli în ceea ce privește normele de evacuare a apelor uzate. Dănuț Bîzgu a explicat că aceste controale au vizat diverse zone, dar a menționat în mod special problema recurentă din zona Brănești - Pucioasa. Aici, Compania de Apă Târgoviște a fost sancționată de două ori pentru neconformități legate de colectarea adecvată a apelor uzate menajere, care se evacuau în mod necontrolat și cu conținut ridicat de poluanți.

Directorul SAG Dâmbovița a subliniat că au fost luate măsuri imediate, iar Compania de Apă Târgoviște a fost amendată pentru încălcările constatate. „Au fost luate măsuri, am amendat de două ori Compania de Apă. În acest an vor fi luate măsuri, astfel încât, pe timpul ploilor, să vidanjeze efectiv tronsonul spre stația de epurare. Avem garanția de la noul director al Companiei de Apă, Liviu Stoica, faptul că vor fi prevăzute fonduri de a mări capacitatea colectorului principal care duce către stația de epurare, astfel încât să preia toată capacitatea de ape menajere a orașului Pucioasa și localităților limitrofe”, a mai precizat directorul SAG Dâmbovița, Dănuț Bîzgu.

Această măsură are scopul de a asigura colectarea integrală a apelor menajere provenite din orașul Pucioasa și localitățile învecinate, diminuând astfel impactul negativ asupra mediului și asigurând conformitatea cu normele de mediu în vigoare.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"
ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă
Exporturile și importurile, în picaj în 2023, față de 2022
Ambasadorul Turciei, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița
Sprijinul de la Guvern pentru fermieri
Se lucrează la finalizarea celui mai mare dig de sprijin
Saloanele de frumusețe, în colimatorul Inspecției Muncii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale