Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.01.2024 00:17

Directorul SAG Dâmbovița anunță...


A A

Scăderea numărului de amenzi pentru gestionarea apelor

Scăderea numărului de amenzi pentru gestionarea apelor

Dănuț Bîzgu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SAG) Dâmbovița, a transmis recent că, în cursul anului 2023, s-au înregistrat  mai puține încălcări ale normelor de gestionare a apelor în comparație cu anul 2022. Pe baza monitorizării corpurilor de apă, au fost întocmite 51 de procese verbale de control și penalizare, o reducere notabilă față de anul 2022, când au fost înregistrate 91 de astfel de procese. Astfel, SAG Dâmbovița a aplicat mai multe sancțiuni și amenzi. „În urma proceselor efectuate, am întocmit 51 de procese verbale, iar amenzile aplicate au fost între  3.500 de lei și 80.000 de lei”, a declarat Dănuț Bîzgu.

Procesele verbale au fost emise în urma constatării unor nereguli în ceea ce privește normele de evacuare a apelor uzate. Dănuț Bîzgu a explicat că aceste controale au vizat diverse zone, dar a menționat în mod special problema recurentă din zona Brănești - Pucioasa. Aici, Compania de Apă Târgoviște a fost sancționată de două ori pentru neconformități legate de colectarea adecvată a apelor uzate menajere, care se evacuau în mod necontrolat și cu conținut ridicat de poluanți.

Directorul SAG Dâmbovița a subliniat că au fost luate măsuri imediate, iar Compania de Apă Târgoviște a fost amendată pentru încălcările constatate. „Au fost luate măsuri, am amendat de două ori Compania de Apă. În acest an vor fi luate măsuri, astfel încât, pe timpul ploilor, să vidanjeze efectiv tronsonul spre stația de epurare. Avem garanția de la noul director al Companiei de Apă, Liviu Stoica, faptul că vor fi prevăzute fonduri de a mări capacitatea colectorului principal care duce către stația de epurare, astfel încât să preia toată capacitatea de ape menajere a orașului Pucioasa și localităților limitrofe”, a mai precizat directorul SAG Dâmbovița, Dănuț Bîzgu.

Această măsură are scopul de a asigura colectarea integrală a apelor menajere provenite din orașul Pucioasa și localitățile învecinate, diminuând astfel impactul negativ asupra mediului și asigurând conformitatea cu normele de mediu în vigoare.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi investiții în infrastructura rutieră
La Potlogi se va putea circula pe centura ocolitoare
Eforturi pentru aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
Iluminatul public, în plin proces de eficientizare
Retragerile totale sau parțiale de fonduri, un fenomen alarmant
195 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Modernizarea Școlii Gimnaziale de la Românești, pe ultima sută de metri
Dezvoltarea fondurilor de vânătoare atrage interesul vânătorilor profesioniști
Apa potabilă, în pericol din cauza secetei
Exporturile și importurile, în picaj


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale