Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.01.2014 08:41

Operațiune dificilă pe drum de munte,


A A

Șapte pacienți dependenți de oxigen, mutați de la Sanatoriul Moroeni la Spitalul Județean

Șapte pacienți dependenți de oxigen, mutați de la Sanatoriul Moroeni la Spitalul Județean
Din cauza zăpezilor, pacienții au fost preluați de alte ambulanțe la jumătatea drumului.

ANDREI VASILIU, CORVIN DUMITRICĂ


Patru echipaje de ambulanță s-au deplasat aseară în jurul orei 22:30 la Sanatoriul TBC Moroeni pentru a transporta 7 pacienți la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Sanatoriul a rămas fără energie electrică, iar cei 7 pacienți sunt dependenți de oxigen.

 

Cei 7 pacienți au ajuns în siguranță la Târgoviște după aproximativ două ore. Conducerea Spitalului Județean a eliberat secția de diabet pentru a face loc noilor pacienți, dând asigurări că nu există nici un risc de îmbolnăvire pentru celeleate persoane.

 

La sanatoriul din Moroeni au mai rămas internate alte 70 de persoane. Astăzi urmează ca lucrătorii Electrica să înceapă lucrările de reparații la rețeaua electrică, urmând să aducă un alt generator pentru a încălzi clădirea.

 

UPDATE ora 09.30: Directorul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Radu Petrescu, a declarat pentru Antena 3 că pacienții au fost transportați pe rând până la jumătatea drumului și preluați de acolo de alte echipaje de ambulanță care nu au putut parcurge întreaga distanță până la Sanatoriul Moroeni. Se estimează că instalația de energie electrică va fi repusă în funcțiune în jurul orei 12:30, moment în care cei 7 pacienți vor fi transportați înapoi la Moroeni.

 

„I-am cazat în saloane, tratamentul îl au de la Moroeni. Bolnavii de diabet au fost transferați la secția Interne. Peste 2-3 zile, când se vor întoarce la Moroeni, vom dezinfecta secția și abia apoi vom primi bolnavii de diabet aici”, a specificat Radu Petrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență.

 

Cele patru ambulanțe (1 din Fieni și 3 din Târgoviște) au fost ajutate de echipaje ale Armatei (30 de militari), ale Jandarmeriei și ale Poliției.

„Am fost solicitați să preluăm șapte pacienți de la Sanatoriul Moroeni, pentru că nu au curent electric, iar anumiți pacienți sunt dependenți de oxigen. Am venit însoțiți de forțe ale Armatei, Jandarmeriei, Poliției, pentru că se circulă foarte greu”, a precizat Adriana Mircea, asistent la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Dr. Claudiu Dumitrescu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița, a declarat în direct pentru postul Antena 3 că echipajele ambulanței sunt dotate cu mijloace de protecție pentru a preveni transmiterea TBC, iar la Spitalul Județean Târgoviște se impun măsuri din partea conducerii unității medicale și a Direcției de Sănătate Publică.

La ora transmiterii acestei știri, o ambulanță 4x4 ajunsese în curtea Sanatoriului și preluase 2 dintre cei 7 pacienți pentru transferul la Spitalul Județean Târgoviște. Celelalte 3 ambulanțe erau încă în drum spre Sanatoriu.

sursa: Antena 3

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a transmis ieri printr-un comunicat de presă că o defecțiune la grupul electrogen al spitalului afectează instalația de producere a oxigenului, precum și iluminatul în unitatea spitalicească.

 

SDEE Târgoviște a pus la dispoziție și transportă la Sanatoriul Moroeni un grup electrogen de mare capacitate pentru asigurarea alimentării cu energie electrică până la remedierea defecțiunilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică afectată de fenomenele meteorologice periculoase produse în zonă.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale