Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.02.2024 00:13

În Dâmbovița,


A A

Saloanele de frumusețe, în colimatorul Inspecției Muncii

Saloanele de frumusețe, în colimatorul Inspecției Muncii

În perioada 17 – 20 ianuarie2024, s-a desfășurat, la nivel național, „Campania privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în activitatea desfășurată de angajatori din domeniile de activitate coafură, înfrumusețare și întreținere corporală”.

Acțiunile de control derulate de ITM Dâmbovița au vizat identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii din aceste domenii de activitate, dar și verificarea respectării, de către acești angajatori, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

În acest scop, inspectorii de muncă dâmbovițeni au verificat modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la angajarea personalului, inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în aplicația REVISAL, în termenul legal; timpul de muncă și timpul de odihnă; acordarea de repausuri periodice (repausul săptămânal, zilnic, sărbătorile legale); salarizarea.

Obiectivele campaniei au fost identificarea și eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare și, astfel, diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale menționate.

„Ca urmare a celor 40 de controale efectuate de ITM Dâmbovița, au fost aplicate 3 sancțiuni în valoare de 6 mii de lei și au fost dispuse 30 de măsuri de conformare. Cele mai frecvente neconformități constate au fost următoarele: • neevidențierea reală, în documentele de evidență a timpului de muncă, a numărului de ore efectiv lucrate de către salariați; • neacordarea repausului săptămânal și a sporului pentru angajații care lucrează în weekend; • nerespectarea prevederilor referitoare la completarea REGES/REVISAL; • întocmirea eronata a foilor de prezență”, a declarat Marius Lixandru, Inspector Șef ITM Dâmbovița.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

UPET SA Târgoviște face angajări!
Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Investițiile în infrastructura rutieră din comuna Raciu se reiau
Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"
ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă
Exporturile și importurile, în picaj în 2023, față de 2022
Ambasadorul Turciei, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale