Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.06.2017 00:20

Ieri, la Târgoviște, a avut loc evenimentul de deschidere pentru…


A A

Reuniunea Internațională pentru Formarea în Artele Marionetelor, la Teatrul "Tony Bulandra"

Reuniunea Internațională pentru Formarea în Artele Marionetelor, la Teatrul

❚ Artiști renumiți ai teatrului de animație, păpuși și marionete se află în perioada 20-24 iunie a.c. la Târgoviște pentru întâlnirea internațională organizată de Teatrul Tony Bulandra, alături de Uniunea Internațională a Marionetelor (UNIMA)

ANDREI VASILIU

 


 

Teatrul Tony Bulandra organizează, alături de Uniunea Internațională a Marionetelor (UNIMA), în perioada 20 – 24 iunie a.c., a II-a întâlnire internațională cu privire la educarea și formarea profesioniș- tilor teatrului de animație, păpuși și marionete. Vor avea loc o serie de conferințe susținute de profesori universitari de pe întreg mapamondul, din țări precum România, Canada, Iran, Marea Britanie, Brazilia, Franța, Ungaria, Cehia, Turcia, Italia, Norvegia, Slovenia, Argentina, Israel, Belgia, Bulgaria, India, Singapore și Polonia. Ieri, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, a avut loc conferința de deschidere a evenimentului, în prezența oficialităților locale și județene. Comisia Internațională de Formare UNIMA a ținut să mulțumească, în mod special, Teatrului „Tony Bulandra” și echipei sale administrative și tehnice pentru colaborarea la realizarea celei de-a doua Ediții Internaționale pe tema formării profesionale în arta teatrului de păpuși, precum și directorului Mihai Constantin Ranin și secretarului literar al TTB, Vera Ruxandra Ștefan.

Tema reuniunii de la Târgoviște: Transformările poetice ale teatrului de păpuși Prima Reuniune Internațională pentru Formarea în Artele Marionetelor a avut loc la Charleville- Mézières (Franța) în septembrie 2015 și a adus laolaltă experți în formarea de teatru de păpuși: păpu șari, artiști și cercetători din 25 de țări. Obiectivul principal a fost reflecția asupra schimbărilor estetice din teatrul de păpuși și asupra situația formării pentru teatrul de păpuși, cu accent pe sensurile conceptelor, filosofia formării și practici pedagogice.

Programul s-a constituit din prezentări, dezbateri și proiecții video despre exercițiile practice din cadrul unor instituții de formare. Cea de-a doua Reuniune urmărește aprofundarea transformărilor poetice pe care teatrul de păpuși le-a suferit începând cu anii ’70, abordând evoluția statutului marionetei și păpușarului, evoluția poetică și conceptuală a noilor forme de teatru de păpuși și diversitatea proceselor și metodelor de formare în acest domeniu. Întâlnirea internațională de la Târgoviște își mai propune să discute subiecte precum arta ca instrument educativ, relația dintre artă și societate, precum și diferitele locuri ale formării: instituțională și alternativă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale