Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2018 00:10

Editorial. Lovitura de la colț!


A A

Respect și sănătate, maeștrilor!

Respect și sănătate, maeștrilor!

COSTIN MIHAI


 

A devenit tradiție ca, o dată pe an, boxerii dâmbovițeni să-și dea întâlnire la Târgoviște. O revedere emoționantă, pe care unii dintre marii pugiliști ai județului o așteaptă ca pe o sărbătoare și din care se hrănesc încă un an. Viața i-a răspândit prin toată lumea, în Italia, Spania, Anglia sau chiar în Statele Unite ale Americii.

S-au stabilit prin alte județe, de la Constanța și până la Arad, ori au rămas aici, în Târgoviște sau prin împrejurimi. Poveștile lor sunt fabuloase, atât sportive, cât și de viață. Unii au prosperat, alții au scăpătat, însă la scumpa revedere redevin egali, frați, o frumoasă familie a boxului.

Nicolae Neagu este primul dâmbovițean care câștiga ,,Centura de Aur”, în anul 1978, performanță care a mai fost egalată doar de Cătălin Cristea, în 2015. Marin Vișan a luptat în 11 finale, i se spunea ,,Spaima cubanezilor”. Sunt valori ale boxului, ale sportului, din păcate, acum ignorate.

Alături de ei au mai răspuns ,,convocării” Cezar Robu, Dumitru Neagu, Vasile Bizău, Florin Neacșu, Teodor Nuică, Marcel Hîncu, Grigore Ciocârlan, Valerică Ristoiu, Gheorghe Sorescu, Constantin Pirneci, Ion Ion, Nicolae Drăgună, Valeriu Ion, Vasile Pisică, Ion Venețeanu sau Viorel Stan. Le-a stat alături și Dimitrie Murgoi, fostul președinte al clubului Metalul Târgoviște, unde au activat mulți dintre cei prezenți, în timp ce alții au boxat la Oțelul.

Printre invitați s-a numărat și Ciprian Prisăcaru, cel care a inventat ,,Centura Chindiei”, singurul turneu de box organizat în ultimii ani la Târgoviște. S-a vorbit cu respect și despre cei care au dispărut, în special despre maeștrii Badiu (maestrul eschivelor) și Tincău.

Ne-am dori ca, la următoarea întâlnirea a elitei boxului târgoviștean, să fie prezenți și cei care au preluat ștafeta performanței, precum Gheorghe și Alexandru Stan, Nicu Tamaș, Cătălin Cristea, Adrian Luca, Ioan Găzdac sau ,,piticul” Dadin. Anii trec, viața e dură și merită ca, cel puțin o dată pe an, spuma boxului local să redevină familia de odinioară. Să aveți respect și sănătate, maeștrilor!

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale