Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.11.2023 00:16

Pensionarii din Dâmbovița solicită...


A A

Realocarea fondurilor pentru tichete CFR

Realocarea fondurilor pentru tichete CFR

*„Vă spunem noi că nu le folosește niciun pensionar. Poate doar în cazuri excepționale. Noi am mai discutat această problemă în întrunirile noastre și am zis mereu că acestea ar trebui transformate într-un alt venit pentru pensionari", a declarat președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa

 

Reprezentanții pensionarilor din județul Dâmbovița au făcut un apel către autoritățile centrale pentru reevaluarea utilității tichetelor gratuite CFR destinate călătoriilor seniorilor. Potrivit acestora, tichetele sunt subtilizate, iar fondurile alocate ar putea fi redirecționate către alte forme de sprijin, mai necesare pentru vârstnici.

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița, Gheorghe Popa, a subliniat că majoritatea beneficiarilor de astfel de tichete nu le utilizează, iar propunerea este să se găsească alternative mai eficiente pentru sprijinirea seniorilor din România.

„Avem un număr de tichete de călătorii pe CFR, care sunt plătite absolut degeaba. Toți de la această masă le primim. Să spună cineva de aici dacă le-a și folosit. Vă spunem noi că nu le folosește niciun pensionar. Poate doar în cazuri excepționale. Noi am mai discutat această problemă în întrunirile noastre și am zis mereu că acestea ar trebui transformate într-un alt venit pentru pensionari”, a declarat președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

Propunerea vârstnicilor este ca banii alocați pentru tichetele de călătorie să fie direcționați către alte forme de sprijin, cum ar fi creșterea pensiilor sau implementarea unor programe sociale menite să îmbunătățească calitatea vieții pensionarilor. Până în prezent, autoritățile nu au emis un punct de vedere oficial cu privire la această propunere, însă discuția privind eficiența și relevanța tichetelor gratuite CFR pentru pensionari rămâne deschisă în cadrul dezbaterilor dintre reprezentanții vârstnicilor și decidenții guvernamentali.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

116 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Creștere alarmantă a cazurilor de urgență și a accidentelor rutiere
Ziua Națională a României, marcată simplu și frumos
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,07%
Infracțiuni... de weekend
Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Activitate de educație pentru promovarea integrității
Peste 3800 de persoane și-au găsit un loc de muncă
A început campania de vaccinare la vulpi
Transport ilegal de deșeuri, oprit de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale