Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.02.2018 00:20

De la 1 martie,


A A

Rămân 7 trenuri pe ruta Târgoviște-Pietroșița

Rămân 7 trenuri pe ruta Târgoviște-Pietroșița

ANA MARIA POPESCU

 


 

CFR a decis să nu desființeze traficul feroviar pe trosonul Târgoviște- Pietroșița, ci doar să reducă numărul de trenuri care circulau pe această rută și să modifice orele de mers ale acestora. Astfel, începând cu 1 martie a.c., pe ruta Târgoviște-Pietroșița vor circula doar 7 trenuri, iar orele alese pentru cursele feroviare pe acest tronson vor ține cont de programul salariaților navetiști din zona de nord a județului, dar și al elevilor și studenților. Vestea cea bună a fost dată ieri în cadrul unei conferințe de presă de primarul comunei Pietroșița, Leonard Dicu, unul dintre edilii care s-a luptat din răsputeri ca acest circulația feroviară să nu fie desființată. Oficialii CFR au ținut cont de argumentele aduse de politicienii, parlamentarii și primarii din Dâmbovița, au decis menținerea trenului pe calea ferată de la Târgoviște la Pietroșița, însă edilul de la Pietroșita speră ca acum aceștia să țină cont și de recomandarea sa de a înnăsprii controalele în trenuri și a combate fenomenul „mersului cu Nașu”.

Informația, apărută într-o circulară CFR

„Este o circulară internă în cadrul CFR în care se precizează că trenurile vor continua să circule pe ruta Pietroșița-Târgoviște începând de la 1 martie. Acest lucru se datorează demersurilor președintelui PSD Dâmbovița, a parlamentarilor de Dâmbovița, dar și întâlnirii care a avut loc la Târgoviște cu reprezentanții CFR. Am trecut prin multe cu acest tren pe această rută, s-au făcut demersuri deosebite, mai ales că CFR a investit acum câțiva ani vreo 2 milioane de euro în terasamentul căii ferate afectat de râul Ialomița și mai ales că suntem cap de linie- Poarta Bucegilor, în perspectiva declarării zonei Moroieni-Padina- Peștera stațiune de interes național. Este vorba despre turiști, dezvoltarea firmelor de la Pucioasa, de la Priboiu... Problema este legată și de managementul CFR-ului, încă se mai merge cu „Nașul”, am informații de la cetățeni că fenomenul este dezvoltat pe tronsonul Pietroșița- Pucioasa, și așa apar și pierderile. Așa că ține și de ei, de felul cum își fac treaba pentru că concurența este foarte mare pe zona rutieră. Au fost 11 trenuri, acum vor fi 7 trenuri... Noi am spus că vrem mai puține perechi de trenuri, dar care să circule la ore foarte bune, să se țină cont de elevi, de studenți... Acum se pare că orele sunt bune, primul tren care va pleca de la Pietroșița este la 6 dimineața, înainte era la 4 dimineața... Trebuie acum să se facă controale la nașii de tren pentru că acolo este o problemă. Spui că nu ai încasări, dar dacă monitorizezi mai bine probabil că acestea vor crește. Noi suntem foarte mulțumiți că am salvat această rută din cele 97 care erau în vizor pentru închidere totală”, a declarat primarul comunei Pietroșița, Leonard Dicu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale