Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.07.2023 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Pulsul european în primul semestru al anului 2023

Pulsul european în primul semestru al anului 2023

Primele 6 luni ale lui 2023 au trecut și un mic bilanț strategic este util pentru a anticipa evenimentele viitoare. În iunie am revenit la Romanian Energy Day în calitate de moderator. Starul discuțiilor a fost fără doar și poate reprezentantul OMV Petrom, ultimele proiecte ale companiei punând România pe harta superputerilor energetice UE.

Prelegerile susținute la ULB Bruxelles, KU Leuven, UBB Cluj și ASE Moldova îmi confirmă apetitul tinerior de a întelege politicile europene și implicarea stakehoderilor în procesul decizional. Am discutat deschis despre motorul franco-german al Europei, despre impactul alegerilor din Spania asupra proiectului european, dar și despre abordarea de țară mare europeană.

Împreunã cu prof. Vasile Pușcaș, am prezentat în premierã idei despre abordarea agendei europene 2024-2029. Împreună cu eurodeputatul Victor Negrescu, am publicat douã analize despre contribuția industriei României la proiectul european și despre racordarea industriei românești la dezvoltarile europene.

În Republica am prezentat ideea de Mișcare Constructivă Europeană, ca o formă de clusturizare a realiștilor europeni, a presei europene, dar și a partidelor politice europene și a sectorului de afaceri. EURACTIV Romania a fost gazdã a trei cerecetãri sectoriale la care sunt co-autor, pe teme diverse precum: GAIA-X - punctul digital al ecosistemelor UE, Baterii „made in Europe” și Resursa umanã a Republicii Moldova pentru aderarea la UE.

Am contribuit și la douã siteze despre cei 20 de ani de la înfiintarea Clubului „România-UE” Bruxelles sau despre cei 15 ani de la înfiintarea PSD Bruxelles (preluatã de Occidentul Românesc). Mi-am exprimat opinia despre spitzenkandidaten din anul 2024, despre factorii de performanțã ai comunicãrii guvernamentale sau chiar despre cum ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației.

 

 

 

Dan Luca



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale