Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.06.2024 03:00

Rezultate spectaculoase la alegerile de ieri, 9 iunie


A A

PSD, victorie electorală masivă în Dâmbovița

PSD, victorie electorală masivă în Dâmbovița

UPDATE: ora 09:30

Rezultate parțiale, după numărarea voturilor în 95% din secții:

Corneliu Ștefan (PSD), victorie categorică la Consiliul Județean Dâmbovița: 60%

PSD deține și o majoritate confortabilă la Consiliul Județean Dâmbovița, obținând 60%.

 

*Daniel Cristian Stan (PSD) -75 % a câștigat Primăria Târgoviște

*⁠Constantin Ana (PSD) - 89% a câștigat Primăria Pucioasa

*Gabriel Purcaru (PSD) a învins la Primăria Moreni

*Costache Laurențiu (PSD) a obținut victoria la Primăria Titu

*Numărătoarea voturilor a durat toată noaptea

*Potrivit sondajului CURS-Avangarde, la nivel național, Alianța PSD-PNL a câștigat clar alegerile europarlamentare

 

 

ANDREI VASILIU, VIOLETA STANCIU, ȘTEFAN KHALIL, RODICA VASILIU


 

În Dâmbovița, prezența masivă la vot s-a concretizat în victorii detașate pentru Partidul Social Democrat. La Târgoviște, primarul în funcție, Cristian Daniel Stan, a fost reales cu o majoritate impresionantă, de peste 75%, devenind edilul-șef cu cel mai mare număr de ani în această funcție. La Pucioasa, de asemenea, Constantin Ana și-a reconfirmat mandatul cu un scor zdrobitor, de 89%. Totodată, Gabriel Purcaru, președinte al PSD Moreni și Director al Parcului Industrial Moreni, a obținut victoria în bătălia pentru funcția de primar al Municipiului Moreni.

George Georgescu, candidatul Partidului Social Democrat, a câștigat alegerile pentru primăria comunei Produlești cu un scor de 88%. În comuna Aninoasa, primarul în funcție, Vlăduț Nicolae, a obținut un nou mandat, primind peste 65% din voturi. Prezența la urne a fost de 58,8%, cu 3236 de cetățeni exprimându-și opțiunea. Marcel Bamboi, care a îndeplinit atribuțiile de primar ca viceprimar al comunei Cojasca, a fost ales oficial în această funcție. Victoria sa a fost sărbătorită cu sute de oameni în stradă și un foc de artificii. Prezența la vot a fost una istorică, de 82,96%. La Odobești, tânărul Radu Ilie de la PSD a câștigat alegerile pentru primăria localității, învingându-l pe primarul în funcție, Nicolae Alecu, care a candidat din partea PNL. Prezența la vot a fost de 72,26%. Emanuel Spătaru, candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria Răzvad și primar în funcție, a obținut un nou mandat printr-un scor zdrobitor de aproximativ 87% din voturi.

La nivel național, conform sondajului exit-poll prezentat aseară, la închiderea urnelor, de CURS-Avangarde, acreditat de Biroul Electoral Central, PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare cu 53%, în timp ce pe locul secund se clasează AUR cu 15%. Marea surpriză este Alianța Dreapta Unită cu doar 11%.

Alegeri Europarlamentare 2024: Alianța PSD-PNL - 53%; Alianta Dreptei (USR-PMP-Forța Dreptei) - 11%; AUR - 15%; SOS - 3%; UDMR - 5%; PUSL - 2%; REPER - 3%; Independenți - 4%; Alții - 4%.

Vot politic național la Consiliile Județene: PSD - 33%; PNL - 28%; AUR - 12%; Dreapta Unită - 12%; UDMR - 5%; SOS - 4%; PUSL - 3%; REPER - 2%; Altul - 1%.

 

Prezența la vot, din ce în ce mai ridicată pe parcursul zilei: 57,78% dintre dâmbovițeni au votat 

 

Ieri, la final de zi electorală, Biroul Electoral Județean Dâmbovița a anunțat o prezență ridicată la urne, cu 57,78% dintre alegători participând la scrutin. Din totalul de 415.951 de alegători înscriși pe listele permanente, 231.175 au votat pe aceste liste. Pe lângă aceștia, 6.382 de persoane au votat pe liste suplimentare, iar 2.793 de alegători au utilizat urna mobilă. În total, numărul votanților înregistrați până la ora 22:00 este de 240.350. Distribuția votanților indică o prezență considerabilă în mediul rural, cu 177.602 alegători, comparativ cu mediul urban, unde au votat 62.756 cetățeni.

La nivel național, prezența la vot a fost de 52,36%, conform ultimelor cifre. Județul cu cea mai mare prezență la vot a fost Oltul, cu un procent de 62,38%. Până la acest moment, rezultatele din diaspora nu au fost centralizate sau publicate.

În Dâmbovița, peste 416 mii de alegători cu drept de vot au fost așteptați, ieri, la urne, în cele 89 de localități, să își aleagă primarii, președintele consiliului județean, consilierii locali, cei județeni, dar și reprezentanții în Parlamentul European.

 

Incidentele electorale, nelipsite. La fel și sancțiunile!

 

De la începutul procesului electoral și până la ora 20:00, la nivelul județului, au fost semnalate 60 de incidente în legătură cu procesul electoral. Din totalul acestora, 29 nu s-au confirmat, iar 4 sunt în curs de soluționare. De asemenea, polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea a 19 posibile infracțiuni semnalate de la începerea votului.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul. Astfel, ieri după-amiază, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie, de 34 de ani, în calitatea de vânzător la o societate comercială, aflată la aproximativ 100 de metri de o secție de votare de pe raza comunei Răzvad, ar fi oferit spre vânzare băuturi alcoolice. Femeia respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.200 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 115/2015.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 600 de lei, un bărbat, de 41 de ani, din Serdanu, care, în timp ce s-ar fi aflat în cabina de vot, ar fi fotografiat buletinul de vot. În plus, jandarmii dâmbovițeni au fost sesizați de un observator intern, în localitatea Serdanu, cu privire la fotografierea buletinului de vot. A fost identificat un bărbat, de 37 de ani, care și-ar fi fotografiat buletinul de vot. De asemenea, acesta, în momentul în care a aflat că a sosit patrula, și-a spart telefonul mobil. Persoana respectivă a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile art. 108 lit. o din Legea nr. 115 din 2015, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

 

 

Declarații la urne

 

Reprezentanții Partidului Național Liberal Dâmbovița au votat încă de la primele ore ale dimineții. Vicepreședintele Senatului, Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, a votat în localitatea Aninoasa, din județul Dâmbovița: „Am votat pentru comuna Aninoasa și județul Dâmbovița, pentru o schimbare în bine, iar pentru Parlamentul European pentru continuitate”.

Sorin Ion, candidatul pentru Consiliul Județean Dâmbovița a votat, ieri dimineață, în comuna Brănești, alături de soție: „Este una dintre acele zile, în care toți avem aceeași putere, puterea care stă într-un vot prin care putem sancționa incompetența sau putem premia competența”, a declarat Sorin Ion.

Dan Alexandru Tică, candidatul pentru Primăria Municipiului Târgoviște a votat, ieri dimineață, alături de familie, la secția nr.4 din municipiu. „Am votat pentru o schimbare în bine pentru Târgoviște, pentru dezvoltare economică, pentru sănătate și educație. Vă îndemn să ieșiți la vot în număr cât mai mare și să votați pentru un viitor bun pentru copii și nepoți, pentru un municipiu prosper”, a transmis candidatul PNL.

La prima oră a dimineții, președintele Consiliului Județean și al Partidului Social Democrat Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost la Găești, împreună cu echipa sa, alături de candidatul la Primăria Găești, Alexandru Iorga. De asemenea, la Titu, candidatul PSD Costache Ionuț-Laurențiu a votat la primele ore ale dimineții, însoțit de conducerea PSD Dâmbovița. Corneliu Ștefan, președintele social-democraților dâmbovițeni, a votat la ora 9.00 în secția din incinta Liceului Teoretic „Petru Cercel” din Târgoviște. „Am votat pentru viitorul fiecărui dâmbovițean și al județului Dâmbovița! Am votat pentru continuarea investițiilor în sănătate și școli, în drumuri și în utilități. Am votat, de asemenea, pentru un Consiliu Județean care vine în sprijinul tuturor comunelor, orașelor și municipiilor din județul Dâmbovița. Am votat pentru un județ modern care a devenit lider în regiune și pentru un județ care, datorită fiecărui dâmbovițean, a început să conteze pe plan național din toate punctele de vedere. Ca cetățean al municipiului Târgoviște, am votat așa cum votează fiecare târgoviștean: îmi amintesc Târgoviștea de acum 12 ani, privesc la ceea ce este acum și votez știind sigur ce va deveni”, a transmis președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a votat la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, fiind însoțit de familie, de colegi și prieteni. „Am votat pentru o Târgoviște care se schimbă în bine în fiecare zi, am votat pentru un județ Dâmbovița care se dezvoltă, am votat pentru o administrație publică locală care cunoaște problemele oamenilor și are soluții de rezolvare pentru acestea, am votat pentru o Târgoviște și un județ Dâmbovița de care să fim mândri! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

Candidatul PSD la Primăria Moreni, Gabriel Purcaru, a fost însoțit, la rându-i, la vot, de președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, precum și de numeroși colegi. Conducerea PSD Dâmbovița a fost și alături de Iulian Tătulescu, pentru primăria orașului Fieni. De asemenea, președintele PSD, Corneliu Ștefan, a fost și la Pucioasa, unde i-a stat alături primarului Constantin Ana la exercitarea votului pentru un nou mandat.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale