Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.06.2024 00:19

Scoruri-record pentru social-democrați


A A

PSD Dâmbovița, victorie categorică la alegerile locale

PSD Dâmbovița, victorie categorică la alegerile locale

*PSD a obținut victoria în cursa pentru primărie în 66 de localități din Dâmbovița, în timp de PNL a câștigat 19 fotolii de primar, ADU și AUR au câte 1 mandat de edil-șef, iar două localități au votat candidați independenți

 

Partidul Social Democrat (PSD) Dâmbovița a obținut o victorie decisivă în județ la alegerile locale, consolidându-și poziția dominantă atât la Consiliul Județean, cât și la Primăria Târgoviște. PSD a obținut victoria în cursa pentru primărie în 66 de localități din Dâmbovița, în timp de PNL a câștigat 19 fotolii de primar,  ADU și AUR au câte 1 mandat de edil-șef, iar două localități au votat candidați independenți.

Orașele din județ au ales, în majoritate, candidații PSD: Moreni – Gabriel Purcaru (47,71%), Pucioasa – Constantin Ana (88,55%), Fieni – Iulian Tătulescu (76,83%), Titu – Laurențiu Costache (49,44%). Liberalii au câștigat orașele Găești (Gheorghe Grigore - 48,02%) și Răcari (Marius Caravețeanu – 79,1%).

 

Corneliu Ștefan, scor decisiv la președinția Consiliului Județean Dâmbovița

Corneliu Ștefan, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița, a obținut un procentaj de 58,35% din voturi, adică 133.703 voturi, asigurându-și astfel un nou mandat. Contracandidatul său principal, Sorin Ion de la Partidul Național Liberal (PNL), a obținut 24,1% (55.219 voturi), iar Constantin-Ciprian Iacob a înregistrat 10,01% (22.936 voturi). Gabriel Plăiașu de la Alianța Dreptei Unite (ADU) a obținut cel mai mic procent, 6,61% (15.203 voturi).

„Victorie pentru Dâmbovița și dâmbovițeni! Am stabilit cel mai mare scor politic pe care PSD Dâmbovița l-a obținut vreodată în județul nostru, dar și cel mai mare număr de voturi primite vreodată de un candidat al PSD Dâmbovița la președinția Consiliului Județean. Mulțumesc din nou tuturor dâmbovițenilor care mi-au acordat încrederea lor pentru a continua la președinția Consiliului Județean pentru următorii patru ani. Proiectele noastre pentru Dâmbovița corespund așteptărilor locuitorilor județului. Împreună suntem cea mai puternică Echipă! Continuăm împreună pentru Dâmbovița”, a fost mesajul transmis ieri de președintele CJD, Corneliu Ștefan.

În noul Consiliu Județean, PSD deține o majoritate confortabilă cu 22 de mandate din 34, alături de funcția de președinte. PNL va avea nouă mandate, iar Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va fi reprezentată de trei mandate.

 

Daniel Cristian Stan, reales primar al Târgoviștei cu o susținere uriașă

La Primăria Târgoviște, Daniel Cristian Stan a fost reconfirmat în funcție cu un scor istoric de peste 80%, adică 23.745 de voturi. Pe locul doi s-a situat Dan-Alexandru Tică, candidatul PNL, cu doar 7,9% (2.339 voturi), urmat de Daniel Blaga cu 7,01% (2.075 voturi). Dorin Vasile Andreica de la AUR a obținut 4,86% (1.438 voturi).

„Mulțumesc! Potrivit rezultatelor oficiale, 80,23% dintre târgoviștenii care au votat ieri mi-au acordat încrederea lor, de departe cel mai ridicat procent din România în rândul municipiilor reședință de județ! Acest lucru mă onorează și mă responsabilizează în egală măsură! Totodată, echipa PSD Târgoviște a obținut o majoritate confortabilă, de 2/3, în Consiliul Local Târgoviște și împreună am contribuit cu peste 18.000 de voturi la o reușită la fel de răsunătoare a celui mai performant Președinte de Consiliu Județean pe care l-a cunoscut acest județ, domnul Corneliu Stefan! Mândru și onorat să putem merge în continuare pe același drum al respectului față de cetățean și al performanței administrative!”, a transmis, în cursul zilei de ieri, primarul Daniel Cristian Stan.

În noul Consiliu Local Municipal Târgoviște, PSD va avea 14 mandate, PNL trei mandate, ADU două mandate și AUR două mandate. Comparativ cu mandatul anterior, PSD câștigă două mandate suplimentare, în timp ce PNL pierde două mandate.

 

Forțele de ordine, pe urmele sesizărilor din ziua votului

În ziua alegerilor au fost sesizate 81 de contravenții sau posibile infracțiuni, dintre care aproximativ 50,57% nu s-au confirmat, din verificările efectuate până la acest moment. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale aplicate, valoarea acestora se ridică la 7.400 de lei, iar, din totalul de 11, 54,55 % făceau referire la continuarea campaniei electorale și 36,36% la fotografierea sau filmarea buletinului de vot. De asemenea, au fost semnalate 32 de posibile infracțiuni, respectiv 36,78 % din totalul sesizărilor, dintre care 34.4% au vizat posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor, iar 25% semnalau situații de fraudă la vot.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 500 de persoane cu aproximativ 352 de vehicule, fiind aplicate 248 de sancțiuni contravenționale și constatate 5 de infracțiuni. Duminică, 9 iunie, 1.100 de angajați ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale