Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.12.2017 00:17

În urma unor reclamații și sesizări grave venite din cele două comune


A A

PSD cere schimbarea conducerilor școlilor din Cornățelu și Tătărani

PSD cere schimbarea conducerilor școlilor din Cornățelu și Tătărani
Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița este sesizat public să ia măsuri la nivelul conducerilor Școlilor Cornățelu și Tătărani

❚ Senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a prezentat două situații extrem de grave care se petrec în școlile din aceste două comune, unde, potrivit parlamentarului, directorii instituțiilor de învățământ se pare că folosesc propriile legi, nu se înțeleg cu autoritățile locale, iar în școlile pe care le conduc se petrec tot felul de lucruri care afectează grav actul educațional ❚ Inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița, Sorin Ion, are cunoștință de situațiile reclamate, însă ne-a declarat că schimbările din funcție ale unor directori nu se pot face peste noapte, mai ales în cazul celor care ocupă posturile în baza unui concurs, așa cum este cazul directoarei de la Cornățelu

ANA MARIA POPESCU


Vizitele în teren ale conducerii PSD Dâmbovița și ale parlamentarilor socialdemocrați au reprezentat o ocazie pentru cetățeni și autorități de a-și spune nemulțumirile, dar și prilejul, mai ales pentru senatori și deputații PSD, de a afla care sunt problemele care le fac viața grea dâmbovițenilor și nu numai. În cadrul unei asemenea vizite în localitățile Cornățelu și Tătărani, parlamentarii au aflat o serie de lucruri legate de conducerile unor instituții de învățământ care i-au revoltat și i-au obligat să ia atitudine. Ca urmare, în cadrul unei conferințe de presă, senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a prezentat două situații extrem de grave care se petrec în școlile din aceste două comune.

Președintele PSD Dâmbovița, revoltat de situațiile din cele două comune

Revoltat de ceea ce se întâmplă în aceste școli dâmbovițene, senatorul Adrian Țuțuianu a solicitat în mod public conducerii Inspectoratului Școlar Județean schimbarea din funcție a directorilor de la Cornățelu și Tătărani, în caz contrar, problemele din cele două localități urmând să ajungă direct la urechile ministrul Educației Naționale.

„Am constatat probleme complicate în relația administrație publică locală și conducerile unor unități de învățământ... Am să fac scris Inspectoratului Școlar Județean situațiile constatate la Cornățelu și la Tătărani. La Cornățelu, am cunoscut și eu directoarea școlii, cred că o asemenea persoană e departe de orice standard minimal pentru ocuparea unei funcții de director. Sunt 100% alături de primărița din Cornățelu care mi-a reclamat faptul că la școală lucrurile sunt lăsate de izbeliște, că profesorii nu intră la ore, că nu există o coordonare a activități didactice și cultural-educative din școală, că directoarea școlii își face un program pe care numai dânsa îl cunoaște și nimeni altcineva și că lucrurile sunt scăpate de sub control. O situație identică avem la Tătărani, acolo unde a fost adusă o doamnă profesor din comuna Cândești, cunoscută în special prin faptul că este membru PNL, nu prin vreo activitate deosebită în calitate de cadru didactic. Am avut ocazia să aflu la Tătărani că orele nu se țin, copiii pleacă de la Școala din Tătărani fie la Voinești, fie la Mănești ca să facă orele de curs, în clase copiii nu sunt supravegheați și au loc bătăi, înjurături, starea școlii este jalnică, copiii care sunt de etnie romă sunt ostracizați, sunt discriminați inclusiv de profesori, ceea ce este inacceptabil. Cer conducerii Inspectoratului Școlar Județean să procedeze de urgență la schimbarea celor doi directori de școli. Voi face demersurile necesare inclusiv la ministrul Educației, dacă nu se vor lua măsuri în această săptămână. Este inacceptabil să fie bătut un copil, doar pentru că este de etnie romă, iar profesorul de franceză din Școala Tătătani să spună că el nu stă de vorbă cu țiganii”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, senator Adrian Țuțuianu.

„Aștept să mi se facă și în scris sesizările”

Pentru că acuzațiile la adresa celor doi directori de școli sunt foarte grave, am solicitat un punct de vedere pe marginea acestui subiect și inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Ion Sorin. Acesta are cunoștință de faptul că între directorii de școli și primarii celor două localități, Cornățelu și Tătărani, există o relație tensionată, însă ne-a mărturisit că schimbările din funcție ale unor directori de unități de învățământ nu se pot face peste noapte, mai ales în cazul celor care ocupă posturile în baza unui concurs, așa cum este cazul directoarei de la Cornățelu. Inspectorul școlar general recunoaște că are ceva îndoieli legate de profesionalismul și de capacitatea de a conduce unitatea de învățământ în ceea ce o privește pe directoarea de la Cornățelu. Șeful ISJ ne-a mărturisit că imediat ce va primi sesizări în scris legate de toate aceste lucruri va efectua un control și abia apoi se va lua cea mai bună decizie în cazul celor doi directori de școli.

„La Tătărani avem o directoare care nu este din școală, asta pentru că la concursul din 2016, din toamnă, nu s-a prezentat niciun cadru didactic, nici la concursul din vară nu s-a prezentat niciun cadru didactic, în august am avut ultima sesiune, și anume un interviu pe baza căruia puteam să punem director acolo, interviu la care s-a prezentat o persoană, iar acea persoană a trecut de nota minimă de 7 și, prin urmare, a fost numită director. În partea cealaltă, la Cornățelu, doamna directoare a luat concursul în 2016 atunci când Comisia era formată din 5 persoane, dintre care una de la Inspectoratul Școlar. Nici măcar nu pot să spun că i-am numit eu atunci, i-au numit autoritățile locale și Consiliul de Administrație al școlii pentru că din cei 5 erau doi reprezentanți de la autoritatea locală, doi reprezentanți din Consiliul de Administrație al școlii și unul de la Inspectoratul Școlar, toți cu aceleași drepturi de a nota, prin urmare nu sunt directori puși de mine... Bineînțeles că pot schimba directorii, dar schimbarea unui director cu concurs se face în urma evaluării anuale, nu pot așa pentru că mi se trag niște semnale de alarmă publice, nu pot să iau de bun tot ce mi se spune și să schimb directorii, pentru că aș fi probabil acționat în instanță și ar câștiga procesul... Am și eu serioase îndoieli asupra capacității de a conduce școala în momentul acesta a doamnei de la Cornățelu, pentru că va trebui să treacă un timp ca să ne dăm seama cât de bine se descurcă, iar evaluarea ei va ține cont de toate lucrurile astea. La Tătărani însă, directoarea are mandatul doar pe un an sau până când constatăm că nu își îndeplinește sarcinile de serviciu, dar să ajungem la discriminare sau la lucruri de genul acesta... În al doilea rând, nimeni nu mi-a reproșat, mai mult sau mai puțin oficial, că oamenii ăștia nu-și fac treaba. După părerea mea s-a luat în calcul strict opinia primarilor în aceste cazuri... Este adevărat, repet, doamna de la Cornățelu nu are deloc experiență în ceea ce înseamnă conducerea unei școli și probabil că la evaluarea anuală vom ține foarte mult cont de asta, dar ca să-i schimb așa, peste noapte, trebuie să am niște motive serioase. Aștept să mi se facă și în scris sesizările... La momentul acesta, nu se poate pune problema schimbării din funcție fără să am o bază serioasă, să spunem, fără un control... În momentul în care mi se trag semnale de alarmă, pot să-mi adaptez programul meu de control la ceea ce mi se semnalează din teritoriu. La Cornățelu, doamna director a fost vizitată pentru a fi îndrumată de către colegii noștri de zece ori până acum, cel puțin, încercăm să o facem să-și facă treaba ca lumea, repet, ea are un concurs luat...”, ne-a declarat inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița, Ion Sorin.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale