Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.09.2014 00:21

Ieri dimineață,


A A

Protest la Autogara Mondotrans Târgoviște

Protest la Autogara Mondotrans Târgoviște
Cei 80 de salariați au ajuns la limita disperării, motiv pentru care ieri au decis să nu intre la program

❚ Cei 80 de salariați, șoferi și mecanici, au întrerupt lucrul și au anunțat că de mâine, 1 octombrie, sunt în grevă generală ❚ Ei au refuzat ieri să intre la program, nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile ❚ Unii dintre ei nu au mai văzut plata din luna ianuarie, iar alții – din lunile martie-aprilie, iar din cei 80, susțin ei, niciunul nu este cu salariul la zi ❚ Disperați și revoltați, ajunși cu cuțitul la os, oamenii au invitat organele abilitate de control să cerceteze situația din societate ❚ Conducerea firmei nu a dorit să discute cu reporterii și să transmită un punct de vedere asupra situației conflictuale din societate

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Protest spontan ieri dimineață la Autogara Mondotrans din Târgoviște! Aproximativ 80 de șoferi și mecanici au refuzat să mai intre la program după ce nu și-au mai primit salariile de opt luni. Mai mult, aceștia susțin că sunt acuzați pe nedrept de patroni că ar fi furat motorină.

Cei 80 de salariați au anunțat conducerea firmei, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Consiliul Județean că de mâine, 1 octombrie, vor declanșa greva generală.

„Cine mai poate să stea pe bătaia asta de joc?!”

Revoltați și disperați, angajații s-au adunat ieri în fața autobuzelor oprite și au declanșat tirul acuzelor. Ei spun că le-a ajuns cuțitul la os. Nici unul dintre ei nu este cu salariul la zi, unii nu le-au mai primit din luna ianuarie, alții din lunile martieaprilie. 􀁺 „N-am luat salariile de opt luni. Ne impută niște kilometri pe motorină. Vrem să ne dea banii, să negociem. Muncesc 240 de ore și îmi dă 5,4 milioane toată luna. Nu se poate așa ceva!” 􀁺 „Ne-am adunat aici pentru că nu ne mai convin salariile. Sunt salarii de mizerie! Lucrăm, iar acum suntem amenințați că ne dă afară. Kilometrii nu corespund, dar nu din vina noastră. Până acum se făcea un bilanț la sfârșitul anului, să ia măsuri.”

􀁺 „Vrem ca organele abilitate ale statului să vină să verifice această firmă, în speță DNA-ul. S-au făcut niște șmecherii foarte mari aici. Se taie orele. Se taie cu pixul cum vor! Toți angajații sunt în aceeași situație. DNA-ul, dacă se sesizează, să vină să vadă realitatea! Am făcut sesizare la ITM. Ei vin și dau o amendă și pleacă. Avem grevă organizată pe 1 octombrie, știu și ITM-ul, și Consiliul Județean. Conducerea noastră știe de această grevă și ne amenință că ne dau afară. N-am găsit înțelegere la nimeni, ni se spune că lucrăm la patron. Dar acest patron poate să facă chiar ce vrea cu noi? Unii nu au luat salariile din ianuarie, alții de prin martie-aprilie, dar nimeni nu e la zi cu banii. Suntem în jur de 80 de salariați, toți în aceeași situație.”

􀁺 „Ne amenință cu dosare penale pentru instigare. Ne amenință că ne schimbă. Să ne schimbe, dar să ne dea salariile la zi și să aducă pe cine vor ei.” 􀁺 „Avem familii, avem copii, chiar nu se mai poate, avem împrumuturi!”. 􀁺 „Au venit cei de la ITM și le-au dat amendă. Cine mai poate să stea pe bătaia asta de joc?!” Ajunși la limita disperării, cei 80 de angajați au speranța că, prin protest, vor reuși să-și recupereze salariile restante și să ajungă la o înțelegere. Conducerea firmei nu a dorit ieri să discute cu reporterii și să transmită un punct de vedere asupra situației conflictuale din societate.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale