Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.06.2016 00:25

După ani întregi de tergiversări, întârzieri, delăsare, plângeri penale împotriva constructorilor și numeroase scandaluri...


A A

Proiectul centurii Târgoviștei, salvat în ultima clipă

Proiectul centurii Târgoviștei, salvat în ultima clipă
Execuția proiectului se oprise la un procent de realizare de 25%, părând sortită eșecului

❚ În prima ședință de după constituirea Consiliului Local Municipal vor fi aprobați noii indicatori tehnici pentru reabilitarea și modernizarea drumului de centură al municipiului reședință de județ, un proiect cu o istorie tumultoasă, urmărit de ghinion ❚ Administrația locală a primit acceptul ADR Sud Muntenia pentru ca proiectul să poată fi implementat până la sfârșitul anului 2018, fără ca municipalitatea să suporte vreo sancțiune financiară europeană ❚ „S-a finalizat faza de expertiză, faza de reproiectare, iar în acest moment trebuie să demarăm licitația publică pentru execuție.(...) Discutăm de 15 kilometri de drum, canalizare, câteva sute de cămine de vizitare și peste o mie de guri de scurgere”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan ❚ „Decizia pe care am luat-o anul trecut, fără votul PNL sau cu opoziția PNL, de a continua proiectul privind Centura Municipiului Târgoviște s-a dovedit a fi o decizie inspirată”, susține edilul municipiului reședință de județ

ANA MARIA POPESCU

 


 

Celebrul proiect de reabilitare și modernizare a Șoselei de centură a Târgoviștei din nou în atenția echipei de conducere a municipiului reședință de județ! Primarul Cristian Stan a anunțat că în prima ședință de după constituirea Consiliului Local Municipal, aleșii locali vor reanaliza proiectul șoselei de centură și vor aproba noii indicatori tehnici pentru acest obiectiv extrem de important al ora- șului. Edilul șef al municipiului vine cu vești bune, anunțând că se vor relua în cel mai scurt timp lucrările de reabilitare și modernizare a centurii municipiului Târgoviște. Primarul Cristian Stan susține că deja a fost finalizată faza de expertiză a proiectului, de reproiectare a acestuia și urmează, după ce va trece prin filtrul votului consilierilor locali, să se demareze din nou procedurile de licitație publică pentru execuția lucrărilor.

Se pare că administrația locală târgovișteană a primit „acordul” din partea organismelor care administrează banii europeni, respectiv din partea Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, de continuare a implementării acestui proiect care în ultimii ani a întâmpinat tot felul de probleme și a fost urmărit în permanență de ghinion. De această dată, se pare că proiectul are un termen de implementare până în anul 2018, fără să existe riscul de care se temea toată lumea, atât autoritățile locale, cât și cetățenii municipiului, de a returna banii europeni deja primiți și „tocați” în ultimii ani. Aceasta șansă de continuare a lucrărilor reprezintă o victorie a actualei administrații locale, care în ultimul an și jumătate s-a luptat din răsputeri să salveze acest proiect extrem de important pentru dezvoltarea municipiului reședință de județ.

Cristian Stan: „Trebuie să demarăm licitația publică pentru execuție”

Deși a fost „hulit” de nenumărate ori de adversarii politici, primarul Cristian Stan este mulțumit astăzi de faptul că deciziile pe care le-a luat legate de acest proiect, care nu au fost deloc puține și nici ușoare, s-au dovedit a fi bune, chiar salvatoare pentru această investiție din fonduri europene în valoare totală de peste 51 milioane de lei.

„Avem proiecte de hotărâre foarte importante care vor intra imediat pe Ordinea de zi a Consiliului Local Municipal. Aș menționa în acest sens și aprobarea noilor indicatori la Centura municipiului Târgoviște. S-a finalizat faza de expertiză, faza de reproiectare, iar în acest moment trebuie să demarăm licitația publică pentru execuție. Este un proiect de hotărâre foarte important, discutăm de 15 kilometri de drum, de canalizare, câteva sute de cămine de vizitare și peste o mie de guri de scurgere. Am primit comunicarea din partea Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, proiectul poate fi implementat până la sfârșitul anului 2018 fără a exista riscul de a returna sumele de bani deja primite. Din acest punct de vedere, decizia pe care am luat-o anul trecut, fără votul PNL sau cu opoziția PNL, de a continua proiectul privind Centura municipiului Târgoviște, s-a dovedit a fi o decizie inspirată, de natură să permită păstrarea la bugetul municipiului a peste 270 de miliarde lei vechi”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

7 ani de istorie zbuciumată

Proiectul de reabilitare și modernizare a drumului de centură are un istoric „tumultos”. A început în 2009, atunci când s-a semnat cu mare fast contractul de finanțare, iar în 2010 s-a parafat contractul de execuție. Însă doi ani mai târziu, proiectul a intrat în primul impas și asta pentru că întreaga echipă de implementare și-a depus în bloc demisia, nemulțumită fiind de modul de lucru al constructorilor și de cum evoluau lucrările la acea vreme. După acest moment, proiectul a stagnat câțiva ani și asta pentru că prima societate care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor a intrat în insolvență la scurt timp după ce a câștigat contractul și a abandonat lucrările din cauza problemelor financiare. Nici la a doua „strigare” nu a fost cu noroc pentru că și cea de-a doua societate a dat „bir cu fugiții” când a văzut care este volumul de muncă și termenul scurt în care trebuia să termine lucrările. După ce la cârma Primăriei a venit actualul primar, Cristian Stan, situația proiectului a fost reanalizată și a fost organizată o nouă procedură de licitație publică, în urma căreia a fost declarată câștigătoare asocierea de firme CK-13 PASTROY JSK din Bulgaria și SC GOOD PROD SRL din Zalău. Numai că nici aceste societăți nu s-au dovedit a fi serioase și proiectul a intrat pentru a „n”-a oară într-un nou impas. După ce au montat niște borduri, au scormonit un pic pământul în vederea introducerii rețelei de canalizare și au făcut mici cârpeli pe la poduri, adică după ce au pierdut vremea cu peticiri, constructorii s-au dovedit incapabili din punct de vedere financiar, motiv pentru care s-au ales cu plângeri penale din partea administrației locale, întrucât la momentul câștigării licitației aceștia au declarat că au conturile doldora de bani și pot realiza lucrările de reabilitare și modernizare a drumului de centură al municipiului Târgoviște. Echipa de conducere a Primăriei nu a acceptat această bătaie de joc a constructorilor și a depus plângere penală împotriva acestora pentru săvârșirea infracțiunilor de fals, uz de fals, înșelăciune și încercare de deturnare fonduri europene.

La scurt timp după acest eșec, în decembrie 2015, s-a decis contractarea unui împrumut de 65 milioane de lei pentru salvarea proiectului, însă inițiativa s-a soldat cu o amplă acțiune de denigrare, pusă la cale de adversarii politici, împotriva tuturor celor care și-au dat votul în Consiliul Local Municipal pentru accesarea creditului. Edilul Cristian Stan nu și-a pierdut însă speranța că, în cele din urmă, șoseaua de centură va fi reabilitată și modernizată și, iată, astăzi vine cu aceste vești bune. Proiectul va continua, drumul de centură va scăpa până în 2018 de gropi, fără ca municipalitatea să suporte vreo sancțiune financiară din partea organismelor europene.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale