Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.02.2024 00:13

Ieri, a fost aprobat în CLM...


A A

Proiect pentru independența energetică a municipiului Târgoviște

Proiect pentru independența energetică a municipiului Târgoviște

*Investiția, evaluată la suma de 19.324.292 lei, inclusiv TVA, are ca obiectiv principal asigurarea independenței energetice a municipiului Târgoviște în ceea ce privește energia electrică, în proporție de peste 95%

 

În ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) Târgoviște, desfășurată ieri, 12 februarie 2024, a fost aprobat un proiect de hotărâre pentru municipiu, marcând un pas important către sustenabilitatea energetică. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, proiectul intitulat „Creșterea nivelului de independență energetică a Municipiului Târgoviște prin crearea unui parc fotovoltaic" este considerat unul dintre cele mai importante din istoria municipiului în acest domeniu.

Investiția, evaluată la suma de 19.324.292 lei, inclusiv TVA, are ca obiectiv principal asigurarea independenței energetice a municipiului Târgoviște în ceea ce privește energia electrică, în proporție de peste 95%. Parcul fotovoltaic planificat va acoperi necesarul energetic al instituțiilor publice precum școli, grădinițe, creșe, iluminat public și alte servicii, inclusiv Complexul Turistic de Natație, oferind astfel un suport  în direcția sustenabilității și economiei de energie.

Suprafața pe care va fi implementat proiectul se întinde pe 50.000 mp, situată în apropierea Complexului Turistic de Natație, iar finanțarea va fi asigurată din surse europene, prin Programul „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produse din surse regenerabile pentru autoconsum" din cadrul Fondului pentru Modernizare (FM).

Ședința de CLM a fost condusă de viceprimarul Cătălin Rădulescu, iar prezența a fost de 14 aleși locali, asigurând astfel cvorumul necesar pentru luarea deciziilor. Absența reprezentanților PNL, remarcată în timpul ședinței, nu a împiedicat avansarea și aprobarea acestui proiect vital pentru comunitatea locală.

„În termeni de sustenabilitate, este cea mai  importantă investiție din istoria orașului. În cazul în care mai scade puțin consumul, și va scădea prin investițiile de reabilitare energetică și cele pe care le-am derulat pe iluminatul public, ne asigură independența energetică în totalitate a tot ceea ce înseamnă instituții publice din municipiu, ceea ce este un lucru extraordinar”, a declarat primarul municipiului Târgoviște în timpul ședinței.

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale