Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2014 08:20

Dezamăgire mare a autorităților locale și a elevilor din Pucioasa


A A

Proiect european de peste 2 milioane lei, întârziat câteva luni

Proiect european de peste 2 milioane lei, întârziat câteva luni
Toată vara a... plouat cu probleme peste proiectul european de 24 miliarde lei vechi

❚ Noul an școlar vine cu probleme neprevăzute: elevii Școlii „Elena Donici Cantacuzino” vor fi nevoiți să înceapă cursurile în alte locații decât în instituția unde au învățat până acum ❚ Proiectul de modernizare și extindere a unității de învățământ, care se află în curs de execuție, va fi încheiat mult mai târziu decât se preconizase ❚ Ploile abundente din aceste luni de vară au dat numai bătăi de cap constructorilor de la SC Antrepriza de Construcții Montaj ALPHA GRUP SRL Caracal, ele fiind cauza principală a întârzierii proiectului ❚ Infiltrațiile de apă în instalația de electricitate, care au făcut praf mai multe săli de clasă, alături de problemele apărute la acoperiș, necesită lucrări suplimentare și, implicit, aduc întârzieri în executarea lor

 

ANA MARIA POPESCU

 


 

Dezamăgire pentru elevii Școlii „Elena Donici Cantacuzino” din orașul Pucioasa care vor fi nevoiți să înceapă noul an școlar în alte locații decât în instituția unde au învățat până acum. Și asta din cauza faptului că proiectul de modernizare și extindere a unității de învățământ, care se află în curs de execuție, va fi finalizat cu câteva luni de întârziere. Ploile abundente din aceste luni de vară le-au dat mari bătăi de cap atât autorităților locale, cât și constructorilor, ele fiind cauza principală a întârzierii proiectului european derulat la această școală.

 

Planuri date peste cap

Potrivit primarului orașului Pucioasa, Dănuț Bădău, în urma ploilor abundente, s-au produs infiltrații în instalația electrică și au fost degradate mai multe săli de clasă, drept pentru care au apărut lucrări neprevăzute și, implicit, întârzieri în executarea lor. Se pare că pe lângă aceste situații neplăcute, autoritățile și constructorul au mai întâmpinat ceva probleme tehnice la acoperiș care, în cele din urmă, au fost remediate, dar au întârziat și ele recepția.

„Avem probleme la Școala nr. 4, vom fi nevoiți să organizăm începerea anului școlar în alte locații, pentru că până acum nu am reușit să rezolvăm anumite probleme cu privire la lucrările suplimentare pe care le vom face. În urma ploilor abundente s-au produs infiltrări de apă în instalația electrică și ne-au degradat o serie întreagă de săli de clasă. Nu putem să facem aceste lucrări decât după ce vom avea acoperișul. Și aici am avut probleme pe care le-am rezolvat împreună cu consultantul proiectului. Realizarea acoperișului este posibil să mai dureze încă 30 de zile”, a arătat primarul Dănuț Bădău.

 

„Vom găsi soluții să mergem către alte locații”

În aceste condiții, toți elevii vor fi repartizați în alte unități de învățământ:

„Sunt chestiuni care vor împieta desfășurarea normală a cursurilor și atunci vom găsi soluții să mergem către alte locații, la Școala nr. 3 care a intrat în structura Școlii nr. 4, la Liceul Teoretic, o să stabilim din timp toate aceste lucruri. Din păcare, lucrurile nu întotdeauna se desfășoară așa cum ne-am dori, apar tot felul de probleme pe implementare”, a mai declarat edilul de la Pucioasa.

Proiectul „Modernizare și extindere Școala nr. 4 «Elena Donici Cantacuzino»” a demarat în decembrie 2013, este realizat de SC Antrepriza de Construcții Montaj ALPHA GRUP SRL din Caracal și are o valoare de 2.479.057,87 lei, din care 1.535.810,18 lei contribuția Uniunii Europene, 234.888,61 lei bani de la Guvernul României și 708.359,08 lei – contribuția UAT Pucioasa.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale