Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.05.2024 00:13

Cu 2.554 de elevi ca beneficiari,


A A

Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița

Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
foto arhivă

În județul Dâmbovița, eforturile pentru asigurarea unei nutriții adecvate în școli încep să dea rezultate, odată cu implementarea Programului „Masă caldă". Șase școli din diverse comune beneficiază acum de acest program, care vine în sprijinul a 2.554 de elevi.

Comuna Dragomirești găzduiește 717 elevi la Școala Gimnazială Dragomirești, în timp ce 457 de elevi sunt înscriși la Școala Gimnazială Dărmănești. Comuna Glodeni este reprezentată de 320 de elevi la Școala Gimnazială „Buică Ionescu", în timp ce în comuna Gura Șuții, 430 de elevi se bucură de acest beneficiu la Școala Gimnazială din localitate. De asemenea, 420 de elevi sunt incluși în program la Școala Gimnazială Mănești, iar în comuna Lucieni, 210 elevi beneficiază de masă caldă la Școala Gimnazială a comunei.

Aceste inițiative fac parte dintr-un proiect național în cadrul căruia 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat primesc sprijin alimentar gratuit. În cadrul acestui program, elevilor li se asigură zilnic o masă caldă sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, un pachet alimentar în valoare de 15 lei pentru fiecare beneficiar, taxa pe valoarea adăugată fiind inclusă.

Finanțarea acestui program este asigurată prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale corespunzătoare, sumele necesare fiind defalcate din veniturile bugetului de stat. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, în anul 2022 s-au alocat 168.582 mii de lei, iar în anul 2023 suma a fost majorată la 266.510 mii de lei.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Proiectul european - atacat la „baionetă”

În ultimii ani, proiectul european a fost atacat la "baionetă" de o serie de crize majore suprapuse, care intră în competiție pentru resurse și pentru atenția decidenților și a cetățenilor deopotrivă. Fiecare dintre aceste crize a pus la încercare coeziunea, solidaritatea și capacitatea de răspuns a UE, dar, în același timp, a oferit oportunități de învățare și de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale