Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.03.2019 00:18

Îngrijorător:


A A

Producția industrială, în scădere vertiginoasă

Producția industrială, în scădere vertiginoasă

❚ Producția industrială realizată în anul 2018, comparativ cu anul precedent, a scăzut cu 4,0%, datorită scăderilor înregistrate în principal în industria prelucrătoare (-3,9%)

 

ANDREI VASILIU


Industria, a cărei contribuție la valoarea adăugată brută a județului Dâmbovița era de circa 37,1% în anul 2018, este orientată cu precădere pe activități prelucrătoare (85%), conform datelor Direcției Județene de Statistică Dâmbovița. Producția industrială realizată în anul 2018, comparativ cu anul precedent, a scăzut cu 4,0%, datorită scăderilor înregistrate în principal în industria prelucrătoare (-3,9%). În industria prelucrătoare, în anul 2018, comparativ cu anul precedent, s-au înregistrat scăderi în majoritatea activităților, cele mai mari fiind în: fabricarea produselor textile (-20,2%), fabricarea de mașini, utilaje și echipamente (-14,8%), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (-9,2%), industria metalurgică (-7,2%), etc. Creșteri s-au înregistrat în: fabricarea autovehiculelor de transport rutier (+28,3%), fabricarea de mobilă (+14,5%) și fabricarea altor produse din minerale nemetalice ( +7,9%). În anul 2018, ponderea cea mai mare a deținut-o industria metalurgică cu 30,8%, urmată de fabricarea de echipamente electrice cu 27,7%, industria construcțiilor metalice cu 9,3%, etc. Structura producției industriale în anul 2018 nu a suferit modificări semnificative față de anul 2017, cu excepția scăderii ponderii fabricării produselor de minerale nemetalice la 8,2% de la 10,2%. În anul 2018, cifra de afaceri din industrie pe total, în termeni nominali, a crescut cu 2,0% față de anul 2017. Creșteri semnificative ale cifrei de afaceri din industrie în anul 2018 comparativ cu anul 2017 s-au înregistrat în activitățile: industria construcțiilor metalice (+11,7%), fabricarea echipamentelor electrice (+5,5%), fabricarea altor produse din minerale nemetalice (+2,0%), etc.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cererile de plată se completează electronic
Legea cooperativelor, în discuție în Dâmbovița
Comerțul concurează serios Industria
Evaziune fiscală de proporții
"Oscilația euro, o situație îngrijorătoare"
Importurile bat exporturile
3000 lei salariul minim în domeniul construcțiilor
Banca Mondială, cu ochii pe Zona metropolitană Târgoviște
20 de dâmbovițeni au accesat Programul pentru lână
11 angajatori sancționați de ITM


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Viitorii lideri ai Comisiei Europene

Acum câteva zile argumentam necesitatea prezenței Angelei Merkel ca președinte al Comisiei Europene. Permiteți-mi sănuanțez. 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale