Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.03.2023 00:17

Ieri,


A A

Problemele de asistență medicală de urgență, dezbătute în ședința pensionarilor

Problemele de asistență medicală de urgență, dezbătute în ședința pensionarilor

*Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice s-a plâns că timpii de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) sunt prea mari și foarte mulți oameni au de suferit din cauza acestui lucru, inclusiv pensionarii

 

În Sala Mihai Viteazul (Sala Mică) a instituției Prefectului Dâmbovița, ieri, 29 martie a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurată în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice. Subiectele abordate în cadrul întrunirii au fost despre principalele direcții de acțiune, atât ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, cât și a Direcției de Sănătate Publică în ceea ce privește asigurarea necesarului de personal pentru toate unitățile spitalicești din județul Dâmbovița și care ar fi măsurile pentru îmbunătățirea activității asistenței medicale de urgență.

Mai mulți membri ai Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice s-au plâns că timpii de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) sunt prea mari și foarte mulți oameni au de suferit din cauza acestui lucru, inclusiv pensionarii. Noul asistent șef al Unității de Primiri Urgențe, Florin Gheorghe, director de îngrijiri medicale, a fost prezent la această ședință și a explicat celor prezenți în sală că pacienții așteaptă în funcție de starea de sănătate în care sunt. Totodată, Florin Gheorghe a mai spus că la Spitalul Județean este o criză a personalului, iar momentan nu se poate acționa mai repede.

„Problema principală de la UPU sunt timpii de așteptare, foarte multă lume este nemulțumită de acest lucru. Noi avem o medie a timpilor de așteptare din ultima lună: 3 minute pentru codul roșu, 12 minute pentru codul galben, 33 de minute codul verde, codul albastru 51 de minute și codul alb 53 de minute. Codul roșu este cel în care viața pacientului este în pericol,  iar acesta nu trebuie să aștepte în UPU. La codul galben este un bolnav critic, care nu trebuie să depășească 15 minute. Codul verde este tot o urgență și nu trebuie să depășească 60 de minute de așteptare. Albastru este non-urgență și poate să stea până la 120 de minute, iar codul alb este non-urgență, unde nu trebuie să depășească 240 de minute. Facem greu față solicitărilor, deoarece nu avem personal suficient. Am încerca să aducem în UPU medici de familie, dar și medicul de familie care lucrează în UPU trebuie să aibă o competență de urgență. E foarte greu de găsit, pentru un medic care vrea să obțină competența de urgență, trebuie să aștepte trei luni, fără să primească salariu” , a transmis Florin Gheorghe, directorul de îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

La ședința condusă de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, au mai fost prezenți, prefectul județului, Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița și ai Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Victoria electorală în Dâmbovița
Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” se apropie de final
Lucrări intense la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa
Titus Corlățean: PSD-PNL a câștigat alegerile în Diaspora și Moldova
Prima porțiune de asfalt pentru refacerea DJ 712 Târgoviște - Pucioasa
Despre rezultatul alegerilor europene
PSD Dâmbovița, în topul electoral național
Artiști din 30 de țări, prezenți la Festivalul BABEL
„Modele reprezentative ale artei universale”
Parcul Chindia intră în reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Victoria electorală în Dâmbovița

Chiar dacă unii se vor supăra pe mine și mă vor acuza de partizanat, le spun cu toată sinceritatea că vor fi într-o profundă eroare. Și știți de ce? Pentru că orbiți, poate, de patimă politicianistă, nu vor să vadă, da, realitatea din teren.

Căci tocmai această realitate, pe care doar orbii nu o văd, mă determină să îi felicit tot cu sinceritate pe cei doi mari câștigători ai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale