Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.01.2021 00:20

Pentru proiectele de investiții care vizează dezvoltarea comunității,


A A

Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița și-au unit forțele

Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița și-au unit forțele

"Astăzi (n.n. ieri) la ora 9.00, a fost semnat contractul de execuție a proiectului eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgoviște, un proiect pe fonduri europene în valoare de 21 de milioane de lei”, (Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște)

 

VIOLETA STANCIU

 


 

În contextul în care între Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița există foarte multe planuri de colaborare și proiecte comune, președintele CJD Corneliu Ștefan a participat ieri, în calitate de invitat, la conferința de presă de la Primăria Târgoviște, alături de primarul municipiul Târgoviște, Cristian Stan! La întâlnirea cu reprezentanții mass-media au mai participat viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, dar și administratorul public, Gabriel Boriga. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a ținut să sublinieze că va susține în continuare toate proiectele municipalității, pentru că acestea sunt importante nu numai pentru târgovișteni, ci și pentru dâmbovițeni. Subiectele abordate de primarul Târgoviștei, Cristian Stan au fost multe și de actualitate... Primul subiect dezvoltat de primarul Cristian Stan a vizat semnarea, în cursul zilei de ieri, a contractului de execuție care privește eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgoviște, un proiect pe fonduri europene în valoare de 21 de milioane de lei.

"Vom continua proiectele pe care noi le avem în desfășurare și mă refer la inelul de centură al municipiului Târgoviște"

,,Vom continua asocierea și colaborarea între CJD și Primăria Municipiului Târgoviște referitoare la Centura Ocolitoare a Municipiului Târgoviște, inelul de centură existent. În al doilea rând, așa cum am spus și la sfârșitul anului trecut, în cadrul CJD am inițiat o hotărâre de CJD prin care ne asociem cu Ministerul Transporturilor să realizăm Inelul 2 de Centură pentru Municipiul Târgoviște. Eu cred că este cea mai importantă axă rutieră de dezvoltare a județului Dâmbovița și implicit a municipiului Târgoviște. În această hotărâre de CJD, alături de municipiul Târgoviște, au fost cuprinse și localitățile periurbane municipiului Târgoviște. Nu în ultimul rând, în urma discuțiilor cu d-ul primar al municipiului Târgoviște, am stabilit să ne axăm mai mult pe zona de dezvoltare urbană, pentru proiectele pe care le avem de desfășurat între CJD și Primăria Târgoviște. Legat de proiectele pe care le-am gândit împreună cu primarul municipiului Târgoviște, proiecte concrete pentru târgovișteni, vom face o conferință de presă în care vom anunța public toate proiectele pe care le avem împreună. Astăzi pot să vă spun foarte clar că vom continua proiectele pe care noi le avem în desfășurare și mă refer la inelul de centură al municipiului Târgoviște. De asemenea, împreună vom susține fenomenul sportiv din Dâmbovița și Târgoviște, și mă refer la echipa de fotbal Chindia Târgoviște, un subiect fierbinte pentru microbiști. Săptămâna trecută, vineri, personal am insistat ca echipa de fotbal, până va fi gata terenul de la Târgoviște, să revină la Ploiești pentru a juca acolo. Pentru mine, în calitate de președinte al CJD, proiectele municipiului Târgoviște sunt prioritare pentru acestea asigură dezvoltarea municipiului, dar și a județului Dâmbovița”, a precizat Corneliu Ștefan, președintele CJD.

,,Vorbim de încă un proiect în valoare de 20 milioane de lei, bani care vor intra în municipiul Târgoviște pe zona de eficientizare energetică”

,,Referitor la semnarea contractului de execuție a proiectului eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgoviște vă pot spune că este vorba de un proiect pe fonduri europene în valoare de 21 de milioane de lei, finanțare prin care întreg sistemul de iluminat public din municipiul Târgoviște va fi modernizat. Astăzi (n.n. ieri) la ora 9.00, a fost semnat contractul de execuție, Telekom va realiza în municipiul Târgoviște acest proiect, cu aplicații multiple și pe zona de smart city, dar și din punct de vedere al utilității pentru târgovișteni, dar și cu implicații deosebite pe zona de reducere a costurilor la iluminatul public. Așadar vor fi înlocuite 3137 de lămpi din municipiul Târgoviște cu lămpi cu tehnologie Led eficientă. De asemenea... sunt aproximativ 180 de străzi care vor beneficia de acest sistem nou de iluminat public. Totodată, prin implementarea sistemului de telegestiune în cadrul acestui proiect factura la energia electrică va putea să fie diminuată cu 65-70%, ceea ce înseamnă o economie foarte importantă la iluminatul public. De asemenea, sistemul va avea aplicații deosebite pe zona de siguranță a circulației în sensul că la nivelul fiecărei treceri de pietoni din municipiul Târgoviște va fi implementat un sistem de iluminat pe bază de senzori astfel încât în mometul în care pietonul se apropie de trecerea de pietoni intensitatea luminii crește. Deci toate trecerile de pietoni din municipiul Târgoviște vor beneficia de așa ceva, de un asemenea sistem. Sistemul de telegestiune ne va permite să controlăm fluxul luminos pe fiecare lampă în municipiul Târgoviște, astfel încât să ne putem atinge obiectivul care înseamnă de fapt reducerea consumului de energie electrică. Avem și o extindere de rețea, nu foarte mare, vor fi instalați și 150 de stâlpi speciali și va exista și o aplicație web de natură să ne permită controlul acestui sistem. Vom avea și un Dipecerat... Va fi o diferență majoră între sistemul public actual și sistemul public care va rezulta în urma implementării acestui proiect. 12 luni este durata de execuție a proiectului, sper să reușim să-l finalizăm mai repede. Deci vorbim de încă un proiect în valoare de 20 milioane de lei, bani care vor intra în municipiul Târgoviște pe zona de eficientizare energetică. Am discutat cu cei de la Telekom să găsim și niște soluții de adaptare a sistemului de iluminat public pe care îl avem în momentul de față pe zona PIDURI-lor, un sistem deja mai vechi, și sper să găsim posibilități de a îmbunătății mai ales pe zona de consum... Așteptăm depunerea garanției și urmează să dăm ordinul de începere, predarea amplasamentului, și cu siguranță luna viitoare vor debuta lucrările și pe acest proiect de eficientizare energetică a iluminatului public din municipiul Târgoviște, proiect finanțat din fonduri europene”, a declarat edilul Târgoviștei, Cristian Stan.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Toate funcțiile de conducere din Poliție sunt politizate"
Multilateralismul global în Conferință despre viitorul Europei? (I)
Accident rutier grav la Doicești! Cozi infernale pe DN 71
Premierul României și-a pus sindicatele în cap!
Cele două aparate noi PCR de la DSVSA vor fi puse în funcțiune
Accident cu două autoturisme și un camion
Pandemia... New World Order (II)
Recensământul Populației și al Locuințelor, primul recensământ online
Au demarat lucrările la DJ 71 Târgoviște-Băleni
Lucrări în ritm alert la Mega-Parcul de la Complexul de Natație


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Multilateralismul global în Conferință despre viitorul Europei? (I)

Acum exact un an, împreună cu profesorul Vasile Pușcaș organizasem o dezbatere la Bruxelles în care făceam conexiunea dintre partidele politice europene și evoluția guvernării mondiale. 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale