Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.03.2015 00:25

Consiliul Județean și Prefectura Dâmbovița, în alertă!


A A

Poduri, în pericol de prăbușire

Poduri, în pericol de prăbușire
Podul de la Pucioasa, principala cale de acces spre nordul județului, este aproape de colaps!

❚ Podul de pe DN71, de la Pucioasa, care asigură transport și pe calea ferată și rutieră, a fost grav avariat anul trecut de furia naturii ❚ Deși obiectivul aparține de SN CFR, situația a fost adusă la cunoștința Companiei Naționale de Investiții, iar astăzi va afla despre acest lucru și premierul Victor Ponta ❚ Consiliul Județean și Prefectura au făcut deja demersurile pentru a obține finanțare, întrucât nu mai este loc de amânări, iar valoarea estimată este una mare, ținând cont că podul are 106 ani ❚ În ceea ce privește podul de la Viișoara, și el grav afectat, CNADNR l-a prins deja în programul de investiții cu finanțare de la bugetul de stat și procedurile deja au demarat

ANA MARIA POPESCU

 


 

Podul de la Pucioasa, care asigură transportul pe calea ferată și se află pe DN71, este în pericol să se prăbușească la următoarele precipitații abundente! Semnalul de alarmă a fost tras chiar de președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), care susține că podul din orașul-stațiune a fost grav avariat anul trecut de furia naturii. Obiectivul este într-o stare de degradare accentuată și situația se poate înrăutăți în orice moment, caz în care prăbușirea ar fi iminentă. Podul este vechi de 106 ani, are 206 metri liniari și este în administrarea Societății Naționale a Căilor Ferate.

Compania Națională de Investiții, sesizată de luna trecută

Starea în care se află podul a fost adusă la cunoștința conducerii Companiei Naționale de Investiții, dar pentru că problema este una gravă și nu mai e loc de amânări și tergiversări, președintele CJD și prefectul județului au elaborat un proiect de hotărâre de guvern care a ajuns deja la Executiv, pentru a obține fondurile necesare efectuării reparațiilor și punerii în siguranță a traficului rutier și feroviar în zonă. „Un pod cu probleme este cel de la Pucioasa, pod care are o dublă funcțiune, deservește și transportul pe calea ferată și transportul rutier pe Drumul Național. Este vorba despre podul de la kilometrul 68+605. Este în administrarea Societății Naționale a Căilor Ferate, deci nu a Drumurilor Naționale.

În anul 2014 s-au produs avarii grave la infrastructură, care au determinat distrugeri ale pragului de fund, coborâri accentuate ale talvegului râului Ialomița, care pot conduce la prăbușirea obiectivului în cazul unor precipitații abundente sau acumulări periculoase în barajul de la Pucioasa care ar necesita o operațiune excepțională de deversare de la acest lac. Am adresat o solicitare Companiei Naționale de Investiții, pe 17 februarie 2015, ea are la bază o constatare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și o hotărâre a acestui organism și împreună cu dl prefect Ioan Marinescu am trecut la elaborarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru obținerea de fonduri. Estimăm că valoarea lor va fi una foarte mare, pentru că podul este construit în 1909 și necesită investiții masive”, a precizat Adrian Țuțuianu. Situația podului de la Pucioasa va fi făcută cunoscută în mod direct și premierului Victor Ponta, întrucât problema va fi abordată în discuțiile de astăzi, 5 martie, pe care le va avea președintele CJD, Adrian Țuțuianu, cu prim-ministrul României.

Podul de la Viișoara ar putea fi reabilitat anul acesta

În ceea ce privește podul de la Viișoara, care de asemenea este într-o stare avansată de degradare, președintele CJD a anunțat că s-au început demersurile pentru remedierea problemei încă din luna ianuarie, când a fost înaintată o adresă Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR). Răspunsul a fost că obiectivul este prins în programul de investiții cu finanțare de la bugetul de stat și că deja au început procedurile de rezolvare a problemei. A fost elaborată expertiza tehnică, se lucrează la documentația tehnico- economică, se va realiza curând procedura de achiziție publică și, dacă nu vor exista contestații, lucrările vor începe anul acesta.

„În legătură cu podul de la Viișoara, am făcut demersuri continue de la vizita dlui Dan Șova (n.n. fostul ministru al Transporturilor) din 2014, dar acum am revenit și vă informez că, în urma adresei CJD din 19 ianuarie 2015, mi s-a comunicat de CNADNR că este cuprins în programul obiectivelor de investiții. Dacă nu vor exista contestații, după rectificarea bugetară din acest an, podul va fi introdus pe lista de obiective finanțate din bugetul propriu al Companiei Naționale de Drumuri”, a explicat președintele CJD. „Jurnal de Dâmbovița” a semnalat săptămâna trecută că podul de la Viișoara a ajuns un real pericol. La baza pilonilor s-au format adevărate cratere și structura de rezistență a fost serios avariată. Un semnal de alarmă a tras și șeful Poliției Rutiere Dâmbovița, comisar șef Ion Niculae, care a avertizat că orice transport agabaritic ar putea rupe platforma construcției.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale